Λάμπρος Βαμβακάς: «Δίκαιη, ισότιμη και υψηλού επιπέδου υγεία για όλους»

Ηράκλειο
Λάμπρος Βαμβακάς: «Δίκαιη, ισότιμη και υψηλού επιπέδου υγεία για όλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας

«Δίκαιη, Ισότιμη και Βιώσιμη Υψηλού Επιπέδου Υγεία για όλους θα πρέπει να είναι ο στόχος μας μέσα από πολιτικές  που επιβάλλεται να εφαρμοστούν αφού ως κοινωνία θα πρέπει  επανεξετάσουμε τις επιλογές μας και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας», αναφέρει σε μήνυμα του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο γιατρός και  υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Λάμπρος Βαμβακάς.

Όσον αφορά τη σημερινή μέρα και τις προτεραιότητες που τίθενται από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βαμβακάς αναφέρει στο μήνυμα του:

«Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας μας υπενθυμίζει τη σημασία της ατομικής ευθύνης και των επιλογών μας στην προστασία της Υγείας μας και της Δημόσιας Υγείας.  

Ας γίνει η αφορμή για να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για μια Δίκαιη, Ισότιμη και Βιώσιμη Υψηλού Επιπέδου  Υγεία για όλους .

Για εμάς το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι πρώτη προτεραιότητα η ενίσχυση του Δημόσιου  Συστήματος Υγείας , να γίνει ευέλικτο, αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο και να προσφέρει Ισότιμη Πρόσβαση σε Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας σε όλους.

Προτεραιότητές μας:

  • Ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη Δημόσια Υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας
  • Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία. Χρειάζεται να δοθεί έμφαση στην πρόληψη με εθνικό σχέδιο προσυμπτωματικού ελέγχου, τον εμβολιασμό των παιδιών, την σωστή διατροφή, την οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών
  • Σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία, με αξιοκρατική επιλογή Διοικητών, με ολοκληρωμένους προϋπολογισμούς και αυτονομία στην λήψη λειτουργικών αποφάσεων, με ολοήμερη λειτουργία.
  • Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ, με κάλυψη των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, με αναθεώρηση του συστήματος αμοιβών, και αύξηση τους, ώστε να αμείβεται σωστά η προσπάθεια των υγειονομικών αλλά και να προσελκύεται προσωπικό υψηλών προδιαγραφών και προσόντων, με συνεχιζόμενη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των Υγειονομικών
  • Δημιουργία    Σύγχρονων   και     καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός Νοσηλευτικών ιδρυμάτων
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός της Υγείας.

400 εκατ. Άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες».

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο κ.Βαμβακάς αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Το μήνυμα της φετινής επετείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι "Υγεία για όλους" και έχει ως στόχο να αναδείξει την ανάγκη για Δίκαιη και Ισότιμη Πρόσβαση στην Υγειονομική Φροντίδα για όλους τους ανθρώπους.

Παγκοσμίως, περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας και αυτό επηρεάζει σοβαρά την ποιότητα ζωής τους και τη δυνατότητά τους να αναπτυχθούν οικονομικά και κοινωνικά.

Οι κυβερνήσεις και οι Υγειονομικές Αρχές απαιτείται:

Να λάβουν άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της Ισότιμης Πρόσβασης σε Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας, ανεξαρτήτως κοινωνικό-οικονομικών παραγόντων και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της ευημερίας του συνόλου της κοινωνίας καθώς η Υγεία τεκμηριωμένα αποτελεί τον ισχυρότερο πολλαπλασιαστή της οικονομίας.

Να μεριμνήσουν για την εφαρμογή εκτεταμένων και συστηματικών δωρεάν προγραμμάτων πρόληψης,  την παροχή δωρεάν πρόσβασης σε εμβόλια.

Να επενδύσουν στη βελτίωση των υποδομών υγείας και στην αύξηση και  ανάπτυξη του υγειονομικού προσωπικού προκειμένου να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υγείας».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News