Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας (pics)

Ηράκλειο
Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται σε σχέση με την έρευνα και την καινοτομία καθώς και για την αλληλεπίδραση των μελών του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και τις επιχειρήσεις

Συνάντηση με τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη είχε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

Η συνάντηση έλαβε μέρος στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πρυτανείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, όπου από πλευράς του Πανεπιστημίου παρόντες ήταν ο αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας καθηγητής Αθανάσιος Μαλάμος, ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Αναπλ. καθηγητής Νικόλαος Βιδάκης,   ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης καθηγητής Φώτιος Μαυροματάκης, ο αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας αναπλ. καθηγητής Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και    Καινοτομίας (ΠΑ.Κ.Ε.Κ) καθηγητής Εμμανουήλ Κυμάκης, ενώ από την Περιφέρειας Κρήτης παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας & Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνιος Παπαδεράκης και η γενική διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της  Περιφέρειας Κρήτης κα Χρύσα Δασκαλάκη. Επίσης, συμμετείχαν τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης καθηγητές Εμμανουήλ Δρακάκης, Θρασύβουλος Μανιός και Χρήστος Φλώρος.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε η αξιοσημείωτη πορεία του ΕΛΜΕΠΑ στην έρευνα και την καινοτομία ενώ συζητήθηκαν και θέματα νομοθετικού πλαισίου που αφορούν στην περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων μέσω των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με τελικούς ωφελούμενους τον επιχειρηματικό κόσμο και την τοπική κοινωνία. Επίσης, ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται σε σχέση με την έρευνα και την καινοτομία καθώς και για την αλληλεπίδραση των μελών του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Η επίσκεψη του ΓΓΕΚ καθηγητή Αθανάσιου Κυριαζή ολοκληρώθηκε με περιήγηση σε ερευνητικές υποδομές του Πανεπιστημίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News