Βενιζέλειο: Εξώδικο γιατρών της Παιδιατρικής, μετά το «εντέλλεσθαι» της Διοίκησης - Υπό κατάρρευση τμήματα και κλινικές (vid)

Κρήτη
Βενιζέλειο: Εξώδικο γιατρών της Παιδιατρικής, μετά το «εντέλλεσθαι» της Διοίκησης - Υπό κατάρρευση τμήματα και κλινικές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τα εντέλλεσθαι της διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου με τα οποία κλήθηκαν γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής να κάνουν πέραν του αριθμού εφημεριών τους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών, οι γιατροί απάντησαν με εξώδικο
  • Εξώδικο γιατρών της Παιδιατρικής, μετά το εντέλλεσθαι της Διοίκησης
  • Στάση αναμονής από τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής
  • Θέμα χρόνου να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και η μονάδα Νεογνών
  • Τα κενά της Μονάδας Νεογνών καλύπτει προσωπικό από το ΠΑΓΝΗ
  • Υπό κατάρρευση πολλά τμήματα και κλινικές
  • SOS από το Ακτινολογικό, την ΜΕΘ και τις Παθολογικές Κλινικές

Οι γιατροί αναμένουν τις εξελίξεις και από τον εισαγγελέα διευκρινίζοντας ότι νομιμοποιούνται μετά το εξώδικο, στο τέλος του μήνα αν λόγω αδυναμίας να βγουν οι εφημερίες τους ζητηθεί και πάλι να λειτουργήσουν με εντέλλεσθε, οι ίδιοι δεν θα ανταποκριθούν, καταγγέλλοντας ότι τα αποτελέσματα μιας τέτοιας πρακτικής για να «μπαλωθούν» τα κενά, μόνο ανασφάλεια και κινδύνους ελλοχεύουν για τους ασθενείς.

Μετά την Παιδιατρική όπως αναφέρουν στα τέλη του μήνα την ίδια απογοητευτική κατάσταση θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και στη Μονάδα Νεογνών.

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις τους τελευταίους μήνες στη Μονάδα Νεογνών καλύπτονταν με ιατρικό προσωπικό από το ΠΑΓΝΗ κάτι που όπως τόνισαν δεν θα συνεχίσει να γίνεται και που πρακτικά οδηγεί όπως επισημαίνουν στην αδυναμία να καλυφθούν εφημερίες, με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει.

Αντίστοιχα το δρόμο της κατάρρευσης όπως περιγράφουν στο Νοσοκομείο, έχουν ήδη πάρει κι άλλα τμήματα και κλινικές. Από το ακτινολογικό που είναι έτοιμο να κλείσει, μέχρι την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά και τις παθολογικές κλινικές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News