Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: 471.001,95 ευρώ για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας

Νέα χρηματοδότηση 471.001,95 ευρώ για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας που έχει υποστεί σημαντικές φθορές εξαιτίας των σεισμών του 2021

Μια νέα πολύ σημαντική χρηματοδότηση ύψους 471.001,95 ευρώ, για το έργο «Άμεσες Σωστικές Ενέργειες Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας», εξασφάλισε η δημοτική αρχή. Η παρέμβαση αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, που έχει υποστεί σημαντικές φθορές εξαιτίας των σεισμών του 2021 και, συγκεκριμένα, περιλαμβάνει εργασίες όπως: καθαιρέσεις, ενισχύσεις της τοιχοποιίας και των θόλων του ιερού ναού.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΠΑ Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025 (Άξονας Προτεραιότητας: «Προστασία, ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς») και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

«Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα μας δώσει την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες εργασίες, ώστε ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας να υποδεχθεί ξανά με απόλυτη ασφάλεια τους πιστούς, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία και για την δημοτική αρχή. Κινηθήκαμε άμεσα, παρουσιάσαμε μια άρτια μελέτη και φθάσαμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, που είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση του ιερού ναού. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, το Ενοριακό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας, τον π. Νικόλαο Κοκολάκη και όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να διασφαλίσουμε αυτή την χρηματοδότηση», τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια