Ηράκλειο: Αναβολή στο Εφετείο για τον 52χρονο σεκιουριτά και την υπεξαίρεση «μαμούθ» 1,3 εκατ. ευρώ

Κρήτη
Ηράκλειο: Αναβολή στο Εφετείο για τον 52χρονο σεκιουριτά και την υπεξαίρεση «μαμούθ» 1,3 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 52χρονος άνδρας είχε κριθεί ένοχος πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 ετών

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα θα εκδικαστεί η υπόθεση του πρώην υπαλλήλου εταιρείας security, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια φέρεται να προχώρησε στην υπεξαίρεση ποσού μεγαλύτερου του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο 52χρονος άνδρας είχε κριθεί ένοχος πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να γίνει σήμερα Τετάρτη 5/4 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η δίκη αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Μάιο λόγω ασθένειας του κατηγορούμενου.

Ο 52χρονος εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας σε εταιρεία security από το 2008, προβαίνοντας στον ανεφοδιασμό μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών.

Η έκνομη δράση του φέρεται να διήρκεσε από τις αρχές του 2014 έως τον Μάιο του 2015.

Ειδικότερα, ο 52χρονος φέρεται να αφαιρούσε σταδιακά από ΑΤΜ τραπεζών χρηματικά ποσά, τα οποία ιδιοποιείτο. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε βρει τρόπο να ανοίγει τις ειδικές κασετίνες, με τις οποίες μεταφέρονταν τα χρήματα για τα ΑΤΜ, χωρίς να σπάει τις σφραγίδες ασφαλείας.

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης φέρεται να υπεξαίρεσε περισσότερα από 700.000 ευρώ μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο.

Εντούτοις, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου μέσω του οποίου είχε παραπεμφθεί να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, βρέθηκε μέσα σε μια μέρα να έχει υπεξαιρέσει, επιπλέον, περίπου 530.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2015 ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του, στην εταιρεία security, περίπου 530.000 ευρώ. Συνολικά, το ποσό που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ο 52χρονος ξεπερνά το 1.300.000 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2019, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχο τον 52χρονο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, κάτι που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Του επιβλήθηκαν, ωστόσο, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής του κάθε μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News