Ηράκλειο

Βαρδάκης: «Να κηρυχθεί υποχρεωτική η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου»

Πέραν των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η σύμβαση περιλαμβάνει και άλλα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, όπως είναι οι υπάλληλοι γραφείου, οι υπάλληλοι κράτησης και οι συντηρητές

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την κήρυξη της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ως γενικώς υποχρεωτικής προχώρησαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαρτίου 2023 υπεγράφη η Τ.Σ.Σ.Ε. (Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, παρουσία εκπροσώπων του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και της Ένωσης Ξενοδόχων.

Πέραν των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η σύμβαση περιλαμβάνει και άλλα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, όπως είναι οι υπάλληλοι γραφείου, οι υπάλληλοι κράτησης και οι συντηρητές.

Επειδή «η μη κήρυξη της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ως Γενικώς Υποχρεωτική έχει πολλές αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, κυρίως υπονομεύονται και παραβιάζονται θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους που δεν προστατεύονται από ΣΣΕ», οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερωθούν εάν προτίθεται να κηρύξει την από 22.3.2023 Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στον νομό Ηρακλείου ως γενικώς υποχρεωτική.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια