Ηράκλειο

«Στην Πράξη»: Ανοιχτή συζήτηση για τη βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο μας

Ανοικτή εκδήλωση διοργανώνει ο συνδυασμός «Στην Πράξη» του υποψηφίου δήμαρχου Αγίου Νικολάου Χάρη Αλεξάκη

Ο Συνδυασμός “στην Πράξη” του Υποψηφίου Δημάρχου Αγίου Νικολάου Χάρη Αλεξάκη διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Παρασκευή 7/4 και ώρα 19:00 στο καφέ «Περίπου» με σκοπό την ενημέρωση των συνδημοτών μας και την ανταλλαγή απόψεων για τις προτεραιότητες του προγράμματος του Συνδυασμού σχετικά με το κυκλοφοριακό στον Δήμο μας.

Κάνοντας Πράξη λοιπόν, αυτό που δηλώσαμε εξαρχής και στην παρουσίαση του ονόματος και του λογότυπου του συνδυασμού μας, ξεκινάμε μια νέα προσέγγιση στον τρόπο επικοινωνίας μέσα από διάλογο για την από κοινού διαμόρφωση των προτεραιοτήτων ώστε αυτές να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες του τόπου.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που έχει στόχο να βελτιώσει την προσβασιμότητα των αστικών περιοχών και την παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία. Αποτυπώνει μια ολοκληρωμένη σειρά τεχνικών μέτρων, μέτρων υποδομής, μέτρων πολιτικής και ήπιων μέτρων εστιάζοντας σε θέματα όπως η δημόσια συγκοινωνία, το βάδισμα, η ποδηλασία, η ασφάλεια αστικών οδών, οι οδικές μεταφορές, η αστική εφοδιαστική αλυσίδα και τα «έξυπνα» συστήματα μεταφορών. Η ενημέρωση θα έχει ως κύριο αντικείμενο , προτεινόμενα μέτρα και παρεμβάσεις του εγκεκριμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Αγίου Νικολάου για τη συγκοινωνία, το περπάτημα, το ποδήλατο, την ηλεκτροκίνηση.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με σύντομες παρουσιάσεις οι: Θάνος Βλαστός,
Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος - Πολεοδόμος C.E.S./ Ε.Ν.P.C., PhD, Μαρία Σίτη, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος,
MSc Πολεοδόμος και ο Γιάννης Σχινάς, Αγρονόμος  Τοπογράφος Μηχανικός, μέλος επιτροπής Μεταφορών, Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία οι συνδημότες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την εμπειρία και τις απόψεις τους για τη βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη μας.

Μαζί κάνουμε διάλογο... στην Πράξη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια