Ηράκλειο: Τρομακτικές εικόνες κάτω από γέφυρα – Κίνδυνος θάνατος για οδηγούς και πεζούς (vid)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Τρομακτικές εικόνες κάτω από γέφυρα – Κίνδυνος θάνατος για οδηγούς και πεζούς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια ακόμη φορά περίοικοι, αλλά και περαστικοί από το σημείο, που ως επί το πλείστον διασχίζουν τον δρόμο κάτω από τη γέφυρα για να πάνε στο Νέο Κοιμητήριο, ζητούν άμεσα λύση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου

Κάθε μέρα περνάνε οχήματα από πάνω διασχίζοντας τον ΒΟΑΚ, αλλά τι γίνεται κάτω από τη γέφυρα που περνάει τόσος κόσμος για να πάει στο Νέο Κοιμητήριο του Ηρακλείου; Η γέφυρα έχει υποστεί τρομακτικές φθορές, ενώ ο οπλισμός του σκυροδέματος έχει εμφανίσει τεράστιες ρωγμές που μόνο τρόμο μπορεί να προκαλέσουν.

«Κάθε μέρα πέφτουν κομμάτια από τη γέφυρα», λέει κάτοικος της γύρω περιοχής, «και απλά τα κορίτσια του Δήμου τα σκουπίζουν και τα πάνε στην άκρη».

Για μια ακόμη φορά περίοικοι, αλλά και περαστικοί από το σημείο, που ως επί το πλείστον διασχίζουν τον δρόμο κάτω από τη γέφυρα για να πάνε στο Νέο Κοιμητήριο, ζητούν άμεσα λύση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Γιατί μπορεί από πάνω, στον ασφαλτοτάπητα του ΒΟΑΚ, το οδόστρωμα της γέφυρας να είναι και να φαίνεται καινούργιο και να το διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες οχήματα χωρίς να προβληματίζονται γι’ αυτό, ωστόσο εάν έβλεπαν τι γίνεται από κάτω μάλλον θα το σκέφτονταν διπλά και τριπλά… καθώς η εικόνα κάτω από τη γέφυρα είναι αποκαρδιωτική!

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του neakriti.gr, πολλές από τις ζημιές προκλήθηκαν από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ του Σεπτεμβρίου 2021, μετά από τον οποίο μόνο μια λευκή συγκολλητική ουσία περάστηκε για να μην ανοίξει περισσότερο το οπλισμένο σκυρόδεμα.

Προβληματισμό προκαλεί το ότι όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκαν τότε οι ζημιές του σεισμού, αλλά οι φθορές συνεχίζουν να υφίστανται και μάλιστα ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό, αλλά δεν ιδρώνει το αφτί κανενός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News