Παγκρήτιος εορτασμός για τα 40ά γενέθλια του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» - Σημείο αναφοράς η ζωή και το έργο του (vid)

Κρήτη
Παγκρήτιος εορτασμός για τα 40ά γενέθλια του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» - Σημείο αναφοράς η ζωή και το έργο του (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανά την Κρήτη οι πολυθεματικές εκδηλώσεις για την επέτειο-ορόσημο - Τον Ιούνιο του 183 η Μελίνα Μερκούρη έκοψε την κορδέλα…

Τα 40 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και θα τα γιορτάσει με μία σειρά από πολυθεματικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Κρήτης. Με σημείο αναφοράς τα έργα και τις ημέρες του μεγάλου συγγραφέα η αυλαία ανοίγει τον Ιούνιο και για περίπου 6 μήνες και θα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και συνέδρια στην Μυρτιά αλλά και σε εμβληματικά σημεία ολόκληρης της Κρήτης.

Με ένα πολιτισμικό ταξίδι ανά την Κρήτη και όχι μόνο το μουσείο Νίκος Καζαντζάκης θα γιορτάσει τα 40α του γενέθλια και σε αυτό τον εορτασμό-ορόσημο όλοι οι μεγάλοι δήμοι στο νησί θα δώσουν δυναμικό παρόν και θα αποτείσουν ένα κοινό φόρο τιμής στον σπουδαίο κρητικό συγγραφέα

Διανύοντας μία διαδρομή ανοδική αλλά όχι και αταλάντευτη το μουσείο Καζαντζάκη συμπληρώνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας του έχοντας καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση ως κέντρο πολιτισμού και διαφύλαξης της σπουδαίας κληρονομιάς που ο συγγραφέας και στοχαστής άφησε πίσω του. Ο κύκλος των εκδηλώσεων περικλείει εμβληματικά σημεία ανά την Κρήτη και όχι μόνο. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και συνέδρια.

Ήταν Ιούνιος του 1983 όταν η Μελίνα Μερκούρη, τότε υπουργός πολιτισμού εγκαινιάσει το μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.

Από την μια άκρη του νησιού ως την άλλη, από τις αρχές του καλοκαιριού και για 4 μήνες οι Κρητικοί καλούνται να γίνουν κοινωνοί του έργου του Νίκου Καζαντζάκη. Και ταυτόχρονα μέσα από αυτές τις πολυθεματικές εκδηλώσεις να γνωρίσουν περισσότερο τα πεπραγμένα του μουσείου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα.

Προκειμένου δε αυτό το μεγάλο εορταστικό ταξίδι να έχει όσο το δυνατό περισσότερους συνοδοιπόρους το Μουσείο Καζαντζάκη οργανώνει και διαδικτυακές δράσεις και εργαστήρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News