Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου: Ομόφωνο «ναι» για την ονομασία του Κλειστού Γυμναστηρίου στα Δύο Αοράκια

Μπάσκετ
Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου: Ομόφωνο «ναι» για την ονομασία του Κλειστού Γυμναστηρίου στα Δύο Αοράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού» θα ονομάζεται στο εξής το Κλειστό στα Δύο Αοράκια

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου υιοθέτησε, το βράδυ της Δευτέρας, την πρόταση για την ονομασία του κλειστού γυμναστηρίου στα Δύο Αοράκια  σε  «Κλειστό Γυμναστήριο  Νέας  Αλικαρνασσού».

Την πρόταση, που υπερψηφίστηκε, είχαν καταθέτει οι παρατάξεις «Ηράκλειο 3-7-5», «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες, «Συνεργασία για το Ηράκλειο», «ΣΥΝ+Πράξη Δημοτών Ηρακλείου» και το «Ηράκλειον Αξίζει».

Αποτελούσε δε κοινό αίτημα των κατοίκων και του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Αλικαρνασσού αλλά και υλοποίηση του μοναδικού όρου που είχε τεθεί το 1999 από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού για την παραχώρηση του οικοπέδου προκειμένου να ανεγερθεί το Κλειστό Γυμναστήριο.

Παράλληλα, υιοθετήθηκε - επίσης ομόφωνα - και η πρόταση για εντοιχισμό μαρμάρινης πλάκας στην οποία θα αποτυπώνεται εικόνα που θα παραπέμπει στο Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού με την ονομασία “ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ”.

Σε αυτήν, με αφορμή και την επέτειο των 100 χρόνων μνήμης του μικρασιατικού πολιτισμού, θα αναφέρονται οι Αρχαίοι Αλικαρνασσείς Ολυμπιονίκες:

- Ο Φορμίων ο Αλικαρνασσαίος ο οποίος στέφθηκε ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της πυγμαχίας κατά τους 97ους (392 π.Χ.) Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας και ο

- Ασιατικός ο Αλικαρνασσαίος που στέφθηκε ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του σταδίου κατά τους 197ους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας (9 μ.Χ.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News