Γούρνες: Για μια ακόμη φορά ζητούν λύση για την επικίνδυνη γέφυρα οι γονείς των μαθητών

Ηράκλειο
Γούρνες: Για μια ακόμη φορά ζητούν λύση για την επικίνδυνη γέφυρα οι γονείς των μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«“Καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να θεραπεύεις” έλεγε ο Ιπποκράτης, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και μάλλον εξαιρετικά επικίνδυνα», αναφέρεται στην επιστολή των γονιών και κηδεμόνων μαθητών και νηπίων Γουρνών και Κοκκίνη Χάνι

Σαράντα μήνες μετά την προηγούμενη επιστολή διαμαρτυρίας τους (Νοέμβρης του 2019), οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και νηπίων που φοιτούν σε σχολικά συγκροτήματα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών υπενθυμίζουν με νέα επιστολή τους ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα για το μείζον πρόβλημα που υπάρχει με τη γέφυρα των Γουρνών, την οποία διασχίζουν καθημερινά αρκετοί μαθητές και οι γονείς τους, αλλά συνεχίζει να αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλειά τους, καθώς «μία απροσεξία οδηγού, μία απότομη κίνηση πεζού, η ολισθηρότητα σε μια βροχή, μία πρωινή αντηλιά ή ένα με υψηλή ταχύτητα μηχανάκι ή αυτοκίνητο αρκούν για να συμβεί ένα τραγικό συμβάν: ένας θάνατος ή ένα πολύνεκρο δυστύχημα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

«“Καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να θεραπεύεις” έλεγε ο Ιπποκράτης, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και μάλλον εξαιρετικά επικίνδυνα», αναφέρεται στην επιστολή των γονιών και κηδεμόνων μαθητών και νηπίων Γουρνών και Κοκκίνη Χάνι, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Η ολοκλήρωση και παράδοση της πεζογέφυρας στη γέφυρα Γουρνών εξακολουθεί να αποτελεί ένα επιτακτικό ζητούμενο για την ασφάλεια μαθητών, γονέων και κηδεμόνων των σχολικών συγκροτημάτων της πρώην Αμερικανικής Βάσης.

Είτε στη μη διάθεση των αναγκαίων πόρων, είτε στην ιδιοτροπία και κακεντρέχεια των παρακείμενων ιδιοκτητών γης, είτε σε οτιδήποτε άλλο αποδοθεί η πολυετής καθυστέρηση, δεν έχει πλέον, μετά από τόσα χρόνια, καμία σημασία, καθώς ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα είναι καθημερινός.

Ο αριθμός των ατόμων που κάθε πρωί προσεγγίζει τα σχολικά συγκροτήματα υπερβαίνει τα 1.000. Μερίδα των μαθητών και γονέων διασχίζει την υπάρχουσα γέφυρα στην προσέλευση ή στην αποχώρηση από τα σχολεία. Μία απροσεξία οδηγού, μία απότομη κίνηση πεζού, η ολισθηρότητα σε μια βροχή, μία πρωινή αντηλιά ή ένα με υψηλή ταχύτητα μηχανάκι ή αυτοκίνητο, αρκούν για να συμβεί ένα τραγικό συμβάν. Ένας θάνατος ή ένα πολύνεκρο δυστύχημα.

Τότε, όπως πάντα συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, ως δια μαγείας θα δοθεί λύση και το έργο θα περαιωθεί ή μια δεύτερη λύση ως δια μαγείας επίσης θα βρεθεί, μόνο που για χρόνια τώρα δε φάνηκε.

Καμία μάνα και πατέρας, καμία οικογένεια, δεν πρέπει να θρηνήσει. Καλύτερα λοιπόν να προλάβουμε, παρά να θρηνήσουμε.

Με καρτερία

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών και νηπίων Γουρνών και Κοκκίνη Χάνι.

ΥΓ Η ανωτέρω διαμαρτυρία δόθηκε ξανά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 21/11/2019 και δυστυχώς εξακολουθεί 40 μήνες μετά και είναι επίκαιρη αυτούσια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News