default-image

Κώστας Αρβανίτης από το Ηράκλειο: «Οι πολίτες να ζυγίσουν τα πράγματα και να πουν δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία»

Κρήτη
Κώστας Αρβανίτης από το Ηράκλειο: «Οι πολίτες να ζυγίσουν τα πράγματα και να πουν δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κώστας Αρβανίτης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

«Ο δημοκράτης πολίτης οφείλει αυτή τη στιγμή να ζυγίσει τα πράγματα και να πει δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία». Τάδε έφη, μεταξύ άλλων, από το Ηράκλειο, όπου βρέθηκε πριν λίγα 24ωρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κώστας Αρβανίτης.

Ο κ. Αρβανίτης έδωσε το “παρών” στην εκδήλωση με τίτλο “Δημοκρατία, εκτροπή και Κράτος Δικαίου: Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ελληνική πραγματικότητα”, που διοργάνωσε η Θεματική Δικαιωμάτων της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με εισηγητές, εκτός από τον ευρωβουλευτή, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, βουλευτή Α’ Αθήνας, πρώην υπουργό Επικρατείας, και Σπύρο Δανέλλη, συντονιστή του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρώην βουλευτή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή, ο κ. Αρβανίτης τόνισε: «Γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούν να αλλάζουν γενιές στη χώρα και το βασικό σύνθημα να είναι να αντέξουμε. Πρέπει να αλλάξει το σύνθημα “να ζήσουμε”. Για να ζήσουμε όμως δεν μπορεί να γίνει αυτό ούτε με την αυτορρύθμιση της αγοράς που θέλει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε με την πώληση των δημοσίων αγαθών σε ιδιώτες που θέλει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε με τη λογική της αστυνομικής βίας και της αυταρχικότητας που επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε με τις παρακολουθήσεις των πολιτικών αντιπάλων και των οικογενειακών και των φίλων που έχει ο κ. Μητσοτάκης (...). Δε λέω ότι η Αριστερά έχει το απόλυτο της αλήθειας. Έχουμε μια οπτική στα πράγματα. Ο δημοκράτης πολίτης όμως οφείλει αυτή τη στιγμή να ζυγίσει τα πράγματα και να πει δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία».

«Δε θα τσακωθούμε μέσα σε μια τοξικότητα. Δεν πρέπει να τσακωθούμε μέσα σε μια τοξικότητα. Πρέπει να τσακωθούμε, αν χρειάζεται να τσακωθούμε, για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Τι θα γίνει, παραδείγματος χάριν, στους ελληνικούς σιδηροδρόμους; Θα έχουμε ένα πλαίσιο προστασίας της δημόσιας ασφάλειας;», επεσήμανε με τη σειρά του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα η αβεβαιότητα και το αύριο, που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει, είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο κορμός του προοδευτικού χώρου, νομίζω ότι θα είναι η δύναμη που μπορεί να πάρει την ευθύνη της αντιμετώπισης βασικών και πολύ δύσκολων στιγμών που κυριαρχούν και στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο στερέωμα», ανέφερε με δηλώσεις του ο συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Εξάλλου, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Δημήτρης Κλαράκης τόνισε ότι «στις 21 Μαΐου ο λαός θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κάλπη και στις 22 Μαΐου θα έχουμε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Δημοκρατία, εκτροπή και Κράτος Δικαίου: Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ελληνική πραγματικότητα” συζητήθηκαν θέματα που υπάρχουν ψηλά στην προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εισηγητές να προτρέπουν τα στελέχη του κόμματος να βγουν στην κοινωνία και να επικοινωνήσουν τις θέσεις και τους στόχους για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναδείχτηκε η «κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει κάθε κοινωνική αντίδραση επιθετικά και με υπερβολική βία και καταστολή, οι παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων, η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι υποθέσεις διαφθοράς, που μένουν ατιμώρητες ή και καλύπτονται, είναι ψηφίδες μιας πολιτικής καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και υποσκάπτουν το Κράτος Δικαίου».

Κυρίαρχη θέση στην εκδήλωση είχε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το κυρίαρχο σύνθημα “Δικαιοσύνη παντού”, καθώς και η πρότασή του για προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών με απλή αναλογική.

Είχαν προηγηθεί από τους εισηγητές της εκδήλωσης μια σειρά επαφών στον νομό Ηρακλείου. Ο Κώστας Αρβανίτης, μαζί με κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με επικεφαλής τον συντονιστή Δ. Κλαράκη και τον βουλευτή Σ. Βαρδάκη, είχαν μια συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αντιπροσωπία της ΑΔΕΔΥ και άλλους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Συζητήθηκε η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τον κατώτατο μισθό σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που δεν υλοποιείται από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και κινδυνεύει η χώρα να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα. Τονίστηκε ότι η Ε.Ε. στο σύνολό της είναι υπέρ της θεσμοθέτησης και εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα από την έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή και οι σχετικές προτάσεις των συνδικάτων.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης με κλιμάκιο της Θεματικής Δικαιωμάτων και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με επικεφαλής τον αναπληρωτή γραμματέα Νίκο Δρακάκη, επισκέφτηκαν τον “Λαβύρινθο” στο Χουδέτσι, όπου είχαν συνάντηση με τον Ross Daily και τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων Μ. Κοκοσάλη, ο οποίος και ενημέρωσε ότι ο “Λαβύρινθος” θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, έργο για το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα για την υλοποίησή του ο βουλευτής και πρώην υπουργός. Στη συνάντηση παρέστη και ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, ενώ ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, απουσίαζε στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News