Ηράκλειο: Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Κρήτη
Ηράκλειο: Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων στο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις νοτιάδες που πνέουν από το πρωί της Δευτέρας, 3 Απριλίου στην Κρήτη και στο Ηράκλειο

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Ηράκλειο από το πρωί της Δευτέρας, 3 Απριλίου. Ειδικότερα, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, αρκετές είναι οι πτήσεις που δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης», και "αναγκάστηκαν" να αλλάζουν πορεία και να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις πτήσεις από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μπέρμιγχαμ που επιχειρούσαν το τελευταίο διάστημα να προσγειωθούν στον αεροδιάδρομο, ωστόσο μόνο οι δύο τα κατάφεραν. Μία εκ των τριών πτήσεων οδηγήθηκε στο «Δασκαλογιάννης» στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakritri.gr, αρκετά ήταν τα αεροπλάνα, τα οποία μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (14:30) προσπαθούσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, κάνοντας κύκλους στον αέρα. Πιο συγκεκριμένα η πληροφορία αφορά στην πτήση, Άμστερνταμ - Σαντορίνη - Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα, δύο πτήσεις από Θεσσαλονίκη, μετά από προσπάθειες, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης» και επέστρεψαν στην Αθήνα. Την ίδια ώρα άλλη μία πτήση από Ντίσελντορφ, επίσης δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και πήγε στην Αθήνα.  

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ακόμα μία πτήση από Άμστερνταμ δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο «Νίκος Καζαντζάκης» και πήγε στην Σαντορίνη, ενώ άλλη μία πτήση από Τελ Αβίβ, με προορισμό το Ηράκλειο, έφυγε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων, «Ι. Δασκαλογιάννης».

Στη Σούδα έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Azura» με 2.635 επιβάτες

Παράλληλα το κρουαζιερόπλοιο «Αzura» με 2.635 επιβάτες κατέπλευσε το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι της Σούδας, και αναμένεται να αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα. Όπως αναφέρει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης, το πλοίο αναμενόταν αύριο Τρίτη στη Σούδα, ωστόσο, λόγω του καιρού, προσέγγισε μία ημέρα νωρίτερα. Οι επιβάτες του πλοίου πραγματοποιούν επίσκεψεις στην παλιά πόλη και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος των Χανίων.

Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Σούδα θα συνεχιστούν, καθώς για τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί 6 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και για τον Μάιο 17.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News