Ηράκλειο: Σηκώνουν χειρόφρενο για 48 ώρες τα απορριμματοφόρα (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σηκώνουν χειρόφρενο για 48 ώρες τα απορριμματοφόρα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους κάδους να είναι ήδη γεμάτοι σε αρκετές γειτονιές του Ηρακλείου ξεκινά από το βράδυ η αντίστροφη μέτρηση για εφιαλτικές καταστάσεις στον τομέα της καθαριότητας λόγω της 48ωρης απεργίας των εκατοντάδων συμβασιούχων εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση του Νομού Ηρακλείου που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία
  • Έως το βράδυ της Τρίτης χωρίς αποκομιδή των σκουπιδιών
  • Έκκληση του δήμου Ηρακλείου στους πολίτες να κρατούν κατ' οίκον τα σκουπίδια
  • Ζωντανεύει ο εφιάλτης των σκουπιδιών η 48ωρη απεργία
  • Πιθανό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων

Ζωντανεύει και πάλι ο εφιάλτης των σκουπιδιών λόγω της 48ωρης απεργίας των συμβασιούχων εργαζόμενων στην αυτοδιοίκηση του Νομού Ηρακλείου, την οποία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στηρίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.  Σε 48ωρη απεργία προχωρεί και ο Σύλλογος Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από τι 9 το βράδυ της Κυριακής έως τις 9 το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης.

Εξαιτίας της 48ωρης απεργίας, ο Δήμος Ηρακλείου να παρακαλεί τους δημότες για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εφόσον είναι εφικτό να μην αποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κάδους και σε δημόσιους χώρους.

Εκατοντάδες συμβασιούχοι σε όλο το νομό Ηρακλείου βρίσκονται στην κόψη του «ξυραφιού» και διεκδικούν μόνιμη σταθερή εργασία ώστε να μπει τέλος στο καθεστώς ομηρίας τους από το 2015, καθώς όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σε κλοιό σκουπιδιών αναμένεται να βρεθεί το Ηράκλειο και άλλες περιοχές ενώ στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους, οι εικόνες θα είναι ακόμη πιο εφιαλτικές πέριξ των κάδων.

Ενώ στη περίπτωση που υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την έκδοση των  αποφάσεων, μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, τότε οι καταστάσεις θα είναι εκρηκτικές στον τομέα της καθαριότητας, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές, με φόντο τις χωματερές σκουπιδιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News