Αρκαλοχώρι: Μετέτρεψαν σε «Εκκλησία» το παλιό κοινοτικό γραφείο στις Μελέσες οι σεισμόπληκτοι (vid)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Μετέτρεψαν σε «Εκκλησία» το παλιό κοινοτικό γραφείο στις Μελέσες οι σεισμόπληκτοι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις Μελέσσες του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, οι 7 εκκλησίες που υπάρχουν έχουν κριθεί ακατάλληλες με τους πιστούς να εκκλησιάζονται πια στο κτίριο του πρώην κοινοτικού γραφείου που μετατράπηκε σε εκκλησία με την βοήθεια του ιερέα, του εκκλησιαστικού συμβουλίου, της μητρόπολης και φυσικά του δήμου
  •  Από κοινοτικό γραφείο... «εκκλησία» για τους σεισμόπληκτους
  • Ακατάλληλες μετά το σεισμό και οι επτά εκκλησίες του σεισμόπληκτου χωριού
  • Στριμώχνονται σε κοντέινερ... εκκλησιάζονται σε αυτοσχέδιους ναούς
  • Δεύτερο Πάσχα με «άστεγους» τους πιστούς μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ
  • Το απόγευμα Παρασκευής, ο παπά- Λευτέρης χτύπησε την καμπάνα στο χωριό Μελέσσες  καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν για την Ακολουθία Του Ακάθιστου Ύμνου… μόνο που το κοντάκιο του Ακάθιστου Ύμνου οι πιστοί δεν το έψαλαν στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά στο πρώην κοινοτικό γραφείο που πια λειτουργεί ως Εκκλησία.

    «Ήταν επιτακτική ανάγκη για να κρατηθεί ο κόσμος εδώ που μετά τον σεισμό εγκατέλειψε το χωριό», όπως αναφέρει στο neakriti.gr και την στην ΚΡΗΤΗ TV ο εφημέριος π. Ελευθέριος Σκουλάς, με τους κατοίκους του χωριού να ζητούν να «τρέξουν» οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες και να αποκατασταθούν οι ζημιές σε σπίτια και ναούς ώστε να επανέλθει επιτέλους η κανονικότητα. «βοηθήστε μας!» είναι το αίτημα που πρέπει πια 18 μήνες μετά να εισακουστεί. 

    Η ανάγκη να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς ώστε να μην εγκαταλείψουν κι οι τελευταίοι το χωριό έκανε τους πάντες, κατοίκους, κοινότητα, δήμο και Μητρόπολη να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση και το πρώην κοινοτικό γραφείο ήταν μονόδρομος.  

    «Ρίχτερ» αδιαφορίας 18 μήνες μετά  

    Το πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021 κανείς από την ευρύτερη περιοχή των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων δεν θα το ξεχάσει… Τα έξι Ρίχτερ αποτελείωσαν όσα κτίρια έμεναν όρθια κι αντιστέκονταν στα Ρίχτερ των προηγούμενων μηνών…

    Δεκαοκτώ μήνες μετά οι κάτοικοι και στις Μελέσσες περιμένουν ακόμα οι υποσχέσεις να γίνουν πραγματικότητα. Ωστόσο μέρα με τη μέρα και με φόντο τη γραφειοκρατία που μπλοκάρει τα πάντα οι ελπίδες για αμεσότητα στις διαδικασίες εξανεμίζονται κι οι αγωνία για το πότε επιτέλους θα επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή τους όλο και μεγαλώνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News