Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: Ασφαλής δηλώνει ο ανήλικος με τη φυλάκιση του 66χρονου - Ικανοποίηση της οικογένειας (vid)

Κρήτη
Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: Ασφαλής δηλώνει ο ανήλικος με τη φυλάκιση του 66χρονου - Ικανοποίηση της οικογένειας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα για επανάληψη της εξέτασης του ανηλίκου με βιντεοσκόπηση κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο 66χρονος Κρητικός, ο οποίος φέρεται ως ο αρνητικός “πρωταγωνιστής” της υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας σε βάρος ενός αγοριού ηλικίας 15,5 ετών στο Ηράκλειο.

Παρά το ότι αρνήθηκε πεισματικά τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, ο λυράρης δεν έπεισε τις αρμόδιες Αρχές και αποφασίστηκε - με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα - η προσωρινή του κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του 66χρονου γίνεται λόγος για «πλεκτάνη», που στήθηκε σε βάρος του, την οποία φέρεται να αποδίδει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε υπόθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, για την οποία είχε κληθεί να καταθέσει ανωμοτί τον περασμένο Δεκέμβριο ο κατηγορούμενος.

Επισημαίνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του λυράρη Διονύσης Βέρρας ανέφερε ότι έχει ήδη κατατεθεί αίτημα στην ανακρίτρια για επανάληψη της κατάθεσης του ανηλίκου, ούτως ώστε να βιντεοσκοπηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιντεοσκόπηση προβλέπεται από το νόμο, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτική, όπως διευκρινίστηκε στην “ΚΡΗΤΗ TV” από νομικούς κύκλους.

Εξάλλου, τα ανήλικα θύματα ανάλογων εγκλημάτων εξετάζονται για μία και μόνη φορά από την Αστυνομία και δεν αναγκάζονται να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου.

Εντούτοις, από την πλευρά της οικογένειας του παιδιού εκφράστηκε η ικανοποίηση για την προφυλάκιση του 66χρονου, ενώ τονίστηκε ότι ο ανήλικος αισθάνεται πλέον πιο ασφαλής μετά την εν λόγω εξέλιξη.

«Μπορώ να σας πω ότι ο ανήλικος αισθάνεται αυτή τη στιγμή πολύ πιο ασφαλής από τη στιγμή που οδηγείται ο κατηγορούμενος στη φυλακή. Πραγματικά η επιθυμία των γονέων είναι να μπορέσει η τοπική κοινωνία να μιλήσει και να μη φοβάται», ανέφερε σε δηλώσεις της η δικηγόρος Έφη Σωμαρά, η οποία μαζί με τον Γιώργο Κοκοσάλη έχουν αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας.

«Θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες της οικογένειας προς όλα τα ΜΜΕ, επειδή έχετε τηρήσει απολύτως την επιθυμία να μη δημοσιοποιηθούν στοιχεία της ταυτοπροσωπίας του ανηλίκου. Αυτό για εμάς είναι το πιο σημαντικό, να προστατευτεί, δηλαδή, ο ανήλικος και το να βρουν το θάρρος (σ.σ. και να μιλήσουν) ενδεχομένως άλλα θύματα του συγκεκριμένου δράστη, που πιθανολογεί ο ίδιος ο ανήλικος ότι υπάρχουν», επεσήμανε η κ. Σωμαρά, καλώντας οποιονδήποτε γνωρίζει το παραμικρό για τη φρικώδη υπόθεση να απευθυνθεί στις Αρχές.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης του λυράρη, Διονύσης Βέρρας, δήλωσε χθες Παρασκευή, ότι ο εντολέας του «επιμένει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα αποδιδόμενα από τις καταθέσεις του ανηλίκου. Ισχυρίζεται ότι όλα αυτά είναι πράγματι μια πλεκτάνη. Δίνει και κάποιες συγκεκριμένες διευκρινίσεις γύρω από το θέμα της πλεκτάνης, αλλά το σημαντικό είναι ότι δηλώνει κάθετα, αδιαπραγμάτευτα, ασυζητητί ότι δεν έχει καμία σχέση».

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Βέρρας, η κατάθεση του ανηλίκου «δεν επιβεβαιώνεται από κάποιο αποδεικτικό μέσο, είτε προσωπικό, είτε κάποιο άλλο αντικειμενικό εύρημα, σε ένα μακρό διάστημα που φέρεται να συμβαίνει αυτό το πράγμα».

«Δηλαδή φέρεται να είναι μια κατάθεση στον αέρα», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Βέρρας.

Η μεταφορά του 66χρονου κατηγορούμενου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ουκ ολίγοι αστυνομικοί συνόδευαν τον λυράρη, σχηματίζοντας έναν ανθρώπινο κλοιό γύρω του, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα έκτροπα από πολίτες που βρίσκονταν μέσα κι έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο 66χρονος οδηγήθηκε στα Δικαστήρια από την πλαϊνή είσοδο του κτηρίου. Εντούτοις, πολίτες που το αντιλήφθηκαν αντέδρασαν έντονα στη θέα του λυράρη, ο οποίος δε “γλίτωσε” τις ύβρεις. Εξάλλου, ο κατηγορούμενος φορούσε κουκούλα, αλλά και μάσκα, έχοντας καλυμμένο ολόκληρο το πρόσωπό του.

Σημειώνεται ότι σημαντικά κομμάτια του “παζλ” της υπόθεσης αναμένεται - όπως όλα δείχνουν - να προστεθούν από την ταυτοποίηση των 29 χρηστών που φέρονται να εισέρχονταν σε πλατφόρμα γνωριμιών για να συνομιλήσουν με τον ανήλικο, να αποσπάσουν πορνογραφικό υλικό, αλλά και να κλείσουν ραντεβού μαζί του, εφόσον επρόκειτο για ντόπιους.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι από τις λιγοστές πραγματικές φωτογραφίες στα επίμαχα προφίλ φαίνεται να εντοπίζεται άτομο που διαμένει στην ίδια περιοχή με την οικογένεια του ανηλίκου. Μέσα από τα εν λόγω προφίλ αναζητούνται και τα τουλάχιστον δύο άτομα που φέρονται να συνευρέθηκαν με τον ανήλικο μέσα σε αυτοκίνητα σταθμευμένα ακόμη και έξω από κατάστημα με παιδικά παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε χθες το neakriti.gr, ο ανήλικος φέρεται να έχει εξηγήσει στους αστυνομικούς ότι ο 66χρονος κατηγορούμενος έστηνε καρτέρι σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στο σπίτι του, περιμένοντάς τον να περάσει από εκεί. Ο 66χρονος φέρεται να του αποσπούσε το κινητό και να του το επέστρεφε αφού ο μικρός σχολούσε από τα μαθήματά του.

Εξοργιστικά, ωστόσο, είναι και τα στοιχεία που φανερώνουν πως ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε αποσαρθρώσει πλήρως την προσωπικότητα του ανηλίκου, ούτως ώστε ο τελευταίος όχι μόνο να μην αντιδρά, αλλά και να νιώθει πως για ό,τι αποτρόπαιο συνέβαινε ευθυνόταν ο ίδιος.

Όλα τα στοιχεία που έχουν ληφθεί και διακινηθεί βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στελέχη της οποίας θα εξετάσουν εξονυχιστικά κινητά τηλέφωνα και κάρτες αποθήκευσης. Επισημαίνεται ότι ενδεχομένως αυτό να πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News