Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η τηλεγραφική απολογία του 66χρονου λυράρη και η μαραθώνια διαδικασία για την απόφαση (vid)

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο λυράρης για τον βιασμό ανηλίκου - Αίτημα για επανάληψη της εξέτασης με καταγραφή του ανηλίκου κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου - Από τις λιγοστές πραγματικές φωτογραφίες στα επίμαχα προφίλ φαίνεται να εντοπίζεται και άτομο που διαμένει στην ίδια περιοχή με την οικογένεια του παιδιού

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν εισαγγελέας και ανακριτής στον 66χρονο λυράρη που αρνήθηκε πεισματικά κάθε εμπλοκή στην υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης του 15χρονου αγοριού που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη.

«Δεν υπάρχει κανένα ψηφιακό είτε άλλο ίχνος που να τον συνδέει με την υπόθεση», ανέφερε ο συνήγορός του Διονύσης Βέρας, ο οποίος έκανε λόγο και πάλι για σκευωρία σε βάρος του 66χρονου. Την ανακούφιση της οικογένειας του παιδιού μετέφερε η συνήγορος τους, Εύη Σωμαρά, ζητώντας και πάλι τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου, καλώντας όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τη δράση του να μην φοβηθεί και να καταθέσει.

Με χειροπέδες φυγαδεύτηκε

Με χειροπέδες και προορισμό κατάστημα κράτησης για δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων φυγαδεύτηκε, νωρίτερα μέσα στην ημέρα (31/3) από το δικαστικό μέγαρο του ηράκλειου ο 66χρονος Κρητικός καλλιτέχνης που εμπλέκεται στην υπόθεση Κολωνού της Κρήτης,που σοκάρει την τοπική κοινωνία, προκαλώντας αποτροπιασμό και αγανάκτηση.

Ο κατηγορούμενος δεν έπεισε εισαγγελέα και Α ' Ανακρίτρια που προσπάθησαν να συλλέξουν στοιχεία από την απολογία του, η οποία στάθηκε ουσιαστικά τηλεγραφική. Ο ίδιος αρνήθηκε πεισματικά κάθε εμπλοκή στην υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης του 15χρονου αγοριού που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη.

Την ίδια ώρα η συνήγορος της οικογένειας του παιδιού κ. Σωμαρά εξέφρασε την ανακούφιση των γονέων καθώς πλέον ο 15χρονος μπορεί να νιώσει ασφάλεια και να προσπαθήσει με τη βοήθεια ειδικών να αντιμετωπίσει την κατάσταση στη οποία βρίσκεται το παιδί. 

Πλήθος πολιτών στην Λ. Δικαιοσύνης

Με πολίτες να αντιδρούν στη θέα του 66χρονου κατά την είσοδο του από την πλαϊνή πόρτα στο δικαστικό μέγαρο, συνοδεύτηκε το πρωί η προσαγωγή του κατηγορουμένου. Το πρόσωπο πίσω από τη μάσκα και την κουκούλα , συγκεντρώνει την οργή των πολιτών που παρακολουθούν «παγωμένοι» τις αποκαλύψεις.

Στο σύντομο χρόνο που παρέμεινε έξω από το ανακριτικό γραφείο πολίτες δεν έκρυβαν την αποστροφή τους για όσα αποκαλύπτονται για το βιασμό και τη μαστροπεία σε βάρος ενός 11χρονου παιδιού.

«Δεν υπάρχει κανένα ψηφιακό είτε άλλο ίχνος που να τον συνδέει με την υπόθεση», ανέφερε ο συνήγορος του Διονύσης Βέρας ο οποίος έκανε λόγο και πάλι για σκευωρία σε βάρος του 66χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος επικαλείται σκευωρία, όπως χαρακτηρίζει τις κατηγορίες σε βάρος του, στην προηγούμενη υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το Δεκέμβριο και αφορά σε κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού με ένα ανήλικο κορίτσι.

Να μιλήσουν

Η συνήγορος της οικογένειας επανέλαβε την παράκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να μην φοβηθεί να καταθέσει στις αρχές, ενώ νέα στοιχεία στην υπόθεση αναμένεται να προσθέσει η ταυτοποίηση των 29 χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι από τα προφίλ του στο ινσταγκραμ έμπαιναν στις σελίδες γνωριμιών για να συνομιλήσουν με τον ανήλικο, να αποσπάσουν πορνογραφικό υλικό, αλλά και να κλείσουν ραντεβού μαζί του, στις περιπτώσεις που πρόκειται για Ηρακλειώτες.

Από τις λιγοστές πραγματικές φωτογραφίες στα επίμαχα προφίλ φαίνεται να εντοπίζεται και άτομο που διαμένει στην ίδια περιοχή με την οικογένεια του παιδιού. Μέσα από τα προφίλ αυτά αναζητούνται και τα τουλάχιστον δυο άτομα που συνευρέθηκαν με τον ανήλικο μέσα σε αυτοκίνητα σταθμευμένα ακόμη και έξω από κατάστημα με παιδικά παιχνίδια.

Επιπλέον, ο Διονύσης Βέρρας ανέφερε πως έχει ήδη κατατεθεί αίτημα στην ανακρίτρια, για επανάληψη της κατάθεσης του ανηλίκου, ώστε να βιντεοσκοπηθεί.

Η βιντεοσκόπηση προβλέπεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική όπως διευκρινίζουν νομικοί κύκλοι, καθώς τα ανήλικα θύματα ανάλογων εγκλημάτων εξετάζονται για μία και μόνη φορά από την αστυνομία και δεν αναγκάζονται να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια