Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για… «κατάληψη» θέσης πάρκινγκ κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για… «κατάληψη» θέσης πάρκινγκ κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, χώρο αναζήτησης στάθμευσης και των εκτός τειχών κατοίκων, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εύρεση μιας ελεύθερης θέσης. Δυστυχώς όμως δεν έλειψε σύντομα η καταστρατήγηση αυτού του τόσο ευνοϊκού μέτρου», σημειώνουν με νόημα στην επιστολής τους προς τον Τύπο και το δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής

Σκοπιμότητες και προνομιακή διαχείριση πίσω από τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, να παραχωρηθεί στην οδό Χατζηδάκη θέση στάθμευσης στο Προξενείο της Σερβίας, στην ουσία - όπως καταγγέλουν - σε φυσικό πρόσωπο δηλαδή που φέρει την ιδιότητα αυτή ανάμεσα σε άλλες, χάριν μιας ιδιότυπης και χαριστικής οδικής ασυλίας, βλέπουν δημότες του Ηρακλείου.

Με επιστολή τους προς τον Τύπο και το δημοτικό Συμβούλιο, καταθέτουν τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων στην περιοχή, με την ελπίδα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου να επαναξιολογήσει μια χαριστική και άδικη του απόφαση, όπως υπογραμμίζουν, που στρέφεται εναντίον των λοιπών δημοτών και να αποδώσει ξανά την συγκεκριμένη θέση στους μόνιμους κάτοικους η τουλάχιστον στην ευρύτερη δημόσια χρήση, χάριν ισονομίας και στοιχειώδους ηθικής μας δικαίωσης και να δώσει τέλος χωρίς άλλη συνέχεια σε αυτήν την αντιπαράθεση.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής

«Η καθιέρωση θέσεων στάθμευσης για μόνιμους κάτοικους του κέντρου της πόλης, ήταν μια ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος πολλών ετών.

Ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, χώρο αναζήτησης στάθμευσης και των εκτός τειχών κατοίκων, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εύρεση μιας ελεύθερης θέσης.

Δυστυχώς όμως δεν έλειψε σύντομα η καταστρατήγηση αυτού του τόσο ευνοϊκού μέτρου.

Ετσι στην οδό Χατζηδάκη παραχωρήθηκε με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αρ. 17/2022 και του Δημοτικού Συμβουλίου αρ. 40/2020, εγκρίθηκε κατόπιν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αρ. 1409/17.10.22 και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ αρ. 5457/Β/21.10.2022, (αξιοσημείωτο πόσες Υπηρεσίες ασχολήθηκαν για μια ρουσφετολογική πράξη) , θέση στάθμευσης δήθεν στο Προξενείο της Σερβίας, (Προξενείο όχι Πρεσβεία), στην ουσία σε φυσικό πρόσωπο δηλαδή που φέρει την ιδιότητα αυτή ανάμεσα σε άλλες, χάριν μιας ιδιότυπης και χαριστικής οδικής ασυλίας.

Γεννούνται τα ερωτήματα, πόσοι άλλοι δημότες απολαμβάνουν παρόμοιο προνόμιο και αν η παραπάνω επιτροπή όπως αυτοαποκαλείται και το Δημοτικό Συμβούλιο υπηρετούν τοιουτοτρόπως το κοινό συμφέρον και την ποιότητα ζωής παραχωρώντας προνομιακά δημόσιο χώρο σε ημέτερους σε βάρος των υπόλοιπων δημοτών και ιδιαίτερα των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, όταν και οι θέσεις που παραχωρήθηκαν καταλαμβάνονται από μη δικαιούχους σε μια περιοχή τόσο φορτισμένη από αυτοκίνητα παρακείμενων ξενοδοχείων, airbnb και επισκεπτών του κέντρου, με την αστυνόμευση να γίνεται μόνο μια φορά την ημέρα και σε συγκεκριμένη ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αρ. πρωτ. 65208/09.09.2020 για σχετικό θέμα αναφέρθηκε ότι θέσεις προσωρινής στάσης δεδομένης της έλλειψης χώρων δεν παραχωρούνται σε αποκλειστική εξυπηρέτηση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Δημόσιων Υπηρεσιών, (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αρ 891/2019). 

Από τα παραπάνω λοιπόν συμπεραίνουμε ότι η εξυπηρέτηση φυσικού προσώπου αποτελεί σημαντικότερο λόγο.

Ακόμα αν δεχτούμε ότι έγινε μια εξαίρεση για την Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως και έγινε, χάριν έστω πολιτισμού, ποιός ο λόγος ένας δημότης να απολαμβάνει τέτοιο προνόμιο όταν ούτε στην παρακείμενη κλινική Αγιος Γεώργιος δεν έχει παραχωρηθεί τέτοιο δικαίωμα με την δικαιολογία ότι λειτουργεί πλέον ως γεροντολογική κλινική.

Αποτέλεσμα αφίξεις και αναχωρήσεις ασθενών με ασθενοφόρα να γίνονται εν μέση οδώ, διακόπτοντας την κυκλοφορία, με ουρές αυτοκινήτων να περιμένουν, όταν η θέση του προξένου παραμένει προκλητικότατα κενή προς δόξαν μιας καινοφανούς ισονομίας.

Να είναι αυτή ποιότητα ζωής, μάλιστα με τόσες εγκρίσεις αρμοδίων οργάνων και με την βούλα ΦΕΚ ;

Εμείς οι υπόλοιποι πληβείοι αν τολμήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την θέση αυτή αναγκαστικά λόγω μη υπάρχουσας άλλης ελεύθερης, στην οδό Χατζηδάκη αλλά και στους γύρω δρόμους, με απαγορεύσεις στάθμευσης που ενίοτε μόνο εισπρακτικούς λόγους εξυπηρετούν, αντιμετωπίζουμε εξοντωτικές ποινές και αφαιρέσεις πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας και διπλωμάτων οδήγησης.

Ευελπιστούμε οι υπογράφοντες από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου να επαναξιολογήσει μια χαριστική και άδικη του απόφαση που στρέφεται εναντίον των λοιπών δημοτών και να αποδώσει ξανά την συγκεκριμένη θέση στους μόνιμους κάτοικους η τουλάχιστον στην ευρύτερη δημόσια χρήση, χάριν ισονομίας και στοιχειώδους ηθικής μας δικαίωσης και να δώσει τέλος χωρίς άλλη συνέχεια σε αυτήν την αντιπαράθεση.

Η επιστολή μας αυτή θα κοινοποιηθεί στον συνήγορο του πολίτη και θα δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Βούλγαρης Νίκος

Γεμιτζάκης Γιώργος

Γεμιτζάκη Εμμανουέλα

Γεμιτζάκης Ευθύμης

Δεληγιώργη Νεκταρία

Κουφαλιτάκης Δημήτρης

Καρέλης Αριστείδης

Κυριανιτάκης Γιώργος

Μπατάλα Κωνσταντίνα

Παπαδάκη Νικολέτα

Στρατάκης Γιώργος

Σφακιανάκης Νίκος

Σφακιανάκη Μαργαρίτα

Σφακιανάκης Σπύρος»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News