Βασιλειές: Αναστάτωση για το στεγαστικό πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου - Η αγωνιώδης επιστολή των γονιών στο neakriti.gr

Ηράκλειο
Βασιλειές: Αναστάτωση για το στεγαστικό πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου - Η αγωνιώδης επιστολή των γονιών στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κοινή επιστολή τους οι διοικήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βασιλειών αναφέρουν πως το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου είναι διαχρονικό και διαρκώς επιδεινούμενο λόγω της ανάπτυξης της περιοχής

Το άλυτο εδώ και δεκαετίες πρόβλημα της σχολικής στέγης στην κοινότητα των Βασιλειών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, με τους συλλόγους των γονέων του δημοτικού και του νηπιαγωγείου να εκφράζουν σήμερα για μια φορά ακόμη την έντονη ανησυχία τους, καλώντας τους αρμόδιους, όποιοι και αν είναι αυτοί, να δώσουν επιτέλους λύσεις!

Συγκεκριμένα, σε κοινή επιστολή τους οι διοικήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βασιλειών αναφέρουν πως το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου της περιοχής είναι διαχρονικό και διαρκώς επιδεινούμενο λόγω της ανάπτυξης της περιοχής.

Και αναφέρουν παρακάτω:

«Το 6θεσιο Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών στεγάζεται στο κτήριο του 2θέσιου ηλικίας άνω των 50 ετών και καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των τάξεων με χωρισμό των υφιστάμενων αιθουσών στη μέση και με λυόμενες αίθουσες στην αυλή.

Προκειμένου να δοθεί προσωρινή λύση στη  στέγαση, μέχρι τη  δημιουργία σχεδίου πόλεως στην περιοχή, ο Δήμος Ηρακλείου το καλοκαίρι του 2021 προχώρησε στην απόκτηση ενός όμορου στο υφιστάμενο σχολείο οικοπέδου, προκειμένου να προχωρήσει στην ανέγερση αιθουσών.

Τον Νοέμβριο του 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν η διευθύντρια του σχολείου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού.

Στη συνάντηση αυτή ενημερωθήκαμε ότι ο φάκελος, προκειμένου να εγκριθεί το σχέδιο, είχε ήδη σταλεί στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας και σε περίπτωση που δινόταν έγκριση θα μπορούσε να ξεκινήσει το στάδιο των τεχνικών μελετών και η αναζήτηση κονδυλίων για να γίνει η δημοπράτηση και κατασκευή του έργου, ένας χρονικός ορίζοντας 3-5 ετών.

Τότε τέθηκε από τη διευθύντρια και τον Σύλλογο το θέμα του σχολικού έτους 2023-2024 καθώς ήδη από τότε γνωρίζαμε ότι θα αποχωρούσαν από το σχολείο 11 παιδιά της ΣΤ’ Τάξης και θα έρχονταν από το Νηπιαγωγείο 25-30 παιδιά στην Α’ τάξη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα να τα φιλοξενήσει. Για αυτό το πρόβλημα προτάθηκε να προστεθούν 2-3 νέες λυόμενες αίθουσες στο όμορο οικόπεδο ώστε να λυθεί το πρόβλημα χωρητικότητας μέχρι να χτιστεί το νέο κτήριο.

Τον Ιούλιο του 2022 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κάλεσε σε συνάντηση το Σύλλογό μας μαζί με την διευθύντρια του Σχολείου, τον προέδρο της Κοινότητας, την αντιδήμαρχο Παιδείας, τον αντιδήμαρχο Περιουσίας του Δήμου, τον αντιδήμαρχο Σχολικών Μονάδων, τον διευθυντή της Πολεοδομίας, τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης και τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώσει για το θέμα της στέγασης του σχολείου μας καθώς είχαν υπάρξει κάποιες παρατηρήσεις από το υπουργείο οι οποίες θα καθυστερούσαν το έργο.

Εκεί επαναλάβαμε την ανάγκη τοποθέτησης τουλάχιστον 2 επιπλέον αιθουσών προκειμένου το σχολείο να μπορέσει να καλύψει όλες τις νέες εγγραφές που θα προκύψουν το σχολικό έτος 2023-2024 και λάβαμε διαβεβαίωση ότι θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023.

Τον Φεβρουάριο του 2023 σε νέα συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων ενημερωθήκαμε ότι λόγω καθυστέρησης στην έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου και μειωμένων κονδυλίων, ο Δήμος δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα τοποθετηθούν οι αίθουσες έως τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα ένα μέρος των μαθητών που θα εγγραφούν στην Α’ τάξη το σχολικό έτος 2023-2024 να αναγκαστούν να φύγουν με μεταγραφή σε άλλα σχολεία. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος θα αποταθεί στην Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να συνεισφέρει οικονομικά στο έργο μήπως και προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βασιλειών είμαστε ανάστατοι και καλούμε τους αρμόδιους φορείς, το  Δήμο Ηρακλείου πρωτίστως, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφέρεια Κρήτης η οποία έχει πλέον εμπλακεί να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και έστω την ύστατη χρονική στιγμή να δώσουν λύση σε ένα άμεσο πρόβλημα για το οποίο είναι ενήμεροι, ο Δήμος Ηρακλείου από τον Νοέμβριο του 2021 και οι υπόλοιποι από τον Ιούλιο του 2022.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Βασιλειών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News