Η Ελένη Βατσινά για τους πυροσβέστες: «Μάχη στο καθήκον, μάχη και κατά των προβλημάτων!»

Ηράκλειο
Η Ελένη Βατσινά για τους πυροσβέστες: «Μάχη στο καθήκον, μάχη και κατά των προβλημάτων!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών έθεσαν μείζονα ζητήματα που αποτελούν εμπόδια για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους, όπως είναι η υποστελέχωση, οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και η υπερεργασία

Με τη διοίκηση του Σωματείου Πυροσβεστών ν. Ηρακλείου «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ν. Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Ελένη Βατσινά.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών έθεσαν μείζονα ζητήματα που αποτελούν εμπόδια για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους, όπως είναι η υποστελέχωση, οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και η υπερεργασία.

Σε ανάρτησή της στο facebook, η Ελένη Βατσινά αναφέρει:

Είναι ένα Σώμα στην "πρώτη γραμμή", μάχιμο και αποτελεσματικό, κι όμως δεν τυγχάνει της απαραίτητης στήριξης! Το Πυροσβεστικό Σώμα στο Ηράκλειο μάχεται με κάθε έκτακτη ανάγκη που προκύπτει, μάχεται όμως και ενάντια στην υποστελέχωση, την υπερεργασία, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, οι άνθρωποι που στελεχώνουν την καίριας σημασίας υπηρεσία μετρούν ελλείψεις και ... άδειες που εκκρεμούν.

Στη συνάντησή μου με το Δ.Σ. του Σωματείου Πυροσβεστών ν. Ηρακλείου «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» συζητήσαμε για όλες αυτές τις άκρως πιεστικές συνθήκες, ενώ τέθηκε επίσης και το έλλειμμα ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς υπάρχουν μόλις τρεις ψυχολόγοι πανελλαδικά, για τις ανάγκες των πυροσβεστών.

Οι πυροσβέστες εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια και οι άδειές του συσσωρεύονται, ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και σε - θεωρητικά - απλά ζητήματα όπως οι στολές, τα ειδικά υποδήματα και ο εξοπλισμός. Στον εξοπλισμό μάλιστα, ενεργό ρόλο αναλαμβάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς όπου το κεντρικό Κράτος απουσιάζει ... έρχονται οι χορηγίες.

Η προσφορά των πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο είναι καταλυτική και αδιαμφισβήτηtη, ήρθε όμως η ώρα να σταματήσουμε να επιβραβεύουμε μόνο με τιμητικά λόγια και χειροκροτήματα. Από ... χτυπήματα στην πλάτη "χορτάσαμε", η Πολιτεία να "σκύψει" πάνω από τις πολύ σοβαρές ελλείψεις και να διαμορφώσει συνθήκες εργασίας ανθρώπινες για τους ανθρώπους που σε κάθε υπηρεσία τους παίζουν την ίδια τη ζωή τους «κορώνα-γράμματα»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News