Στον τελικό του διαγωνισμού Young Business Talents το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Κρήτη
Στον τελικό του διαγωνισμού Young Business Talents το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS, με διοργανωτή και χορηγό το Ίδρυμα Μποδοσάκη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, είναι ένας σημαντικός πανελλήνιος διαγωνισμός που διαρκεί πολλούς μήνες

Στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS, που διεξάγεται στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την Παρασκευή 31 Μαρτίου, θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του Εκπαιδευτηρίου «TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ».

Μάλιστα, δυο ομάδες του Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου κατάφεραν να επιτύχουν τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό: η ομάδα «Progressives» που αποτελείται από τη Μαρίνα Παπανδρουλάκη-Αζπιρόζ, τον Χρόνη Φραγκουλάκη και τον Μηνά Χριστοδουλάκη, μαθητές της Α΄ Λυκείου, και η ομάδα «Β2Β» που αποτελείται από τον Χρήστο Βιδάκη, τον Γιάννη Λεμπιδάκη, τον Χρήστο Μιχάλη και τον Μιχαήλ Σηφάκη, μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Υπεύθυνη συνοδός για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και σύμβουλος - συντονίστρια των μικρών επιχειρηματιών είναι η Ειρήνη Στρατάκη, καθηγήτρια οικονομολόγος στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο.

Ο διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS, με διοργανωτή και χορηγό το Ίδρυμα Μποδοσάκη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, είναι ένας σημαντικός πανελλήνιος διαγωνισμός που διαρκεί πολλούς μήνες. Μπορούν να συμμετέχουν νέοι και νέες που φοιτούν σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια και σχολές κατάρτισης και εκπαίδευσης προ-πανεπιστημιακού επιπέδου.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ομάδες των 3 ή 4 ατόμων με σκοπό να διοικήσουν μια εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων που εδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ομάδες έπρεπε να πάρουν μια σειρά από επιχειρηματικές αποφάσεις και να συντάξουν Επιχειρηματικά Σχέδια Δράσης (Business Plans) με χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Οι αποφάσεις και τα επιχειρηματικά σχέδια στέλνονταν για επεξεργασία στον ειδικό προσομοιωτή MMT41® της Praxis MMT.

Ο προσομοιωτής υπολόγιζε τα αποτελέσματα κάθε ομάδας και στη συνέχεια τα έστελνε στους συμμετέχοντες. Χαρακτηριστικό στοιχείο του διαγωνισμού είναι ότι η κάθε ομάδα δεν γνώριζε τις αποφάσεις και τα οικονομικά αποτελέσματα των άλλων. Μετά από προσπάθεια 4 μηνών, από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, και μετά από 11 συνεχώς προσαρμοζόμενα επιχειρηματικά σχέδια, προέκυψε η συνολική βαθμολογία κατάταξης των ομάδων σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς και οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News