Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αντί για μητροπολιτικό πάρκο... μία χωματερή στην Κνωσσού!

Ξερόχορτα, μπάζα, σκουπίδια κάθε λογής, ακόμα και ψοφίμια προβάτων συνθέτουν ένα τριτοκοσμικό σκηνικό υποβάθμισης στο ύψος της γέφυρας της εθνικής οδού στην Κνωσού, στη ΒΑ είσοδο του υπό διαμόρφωση πάρκου Ερυθραίας

Μικροί “λόφοι” από αδειασμένα οικοδομικά μπάζα. Πεταμένα κλαδιά δέντρων. Ξερόχορτα... Σκουπίδια κάθε λογής. Σκοτωμένα ζώα. Ακόμα και ψοφίμια προβάτων!

Αντί για ένα μητροπολιτικό πάρκο, ένα απίστευτο χάλι αντικρίζει κανείς κάτω από τη γέφυρα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Κνωσού-Μπεντεβή, στο σημείο που αποτελεί ουσιαστικά τη βορειοανατολική είσοδο του υπό διαμόρφωση - στο πλαίσιο τμηματικά εκτελούμενης ανάπλασης - πάρκου Ερυθραίας!

Μπορεί ο Δήμος Ηρακλείου να έχει υποσχεθεί τη ριζική μεταμόρφωση της ευρύτερης περιοχής με τη διαμόρφωση ενός πολύ μεγάλου για τα τοπικά δεδομένα πνεύμονα πρασίνου, με σύγχρονους, όμορφους κοινόχρηστους χώρους και υποδομές, ωστόσο ελάχιστα μέτρα από την αφετηρία του λεγόμενου πάρκου Ερυθραίας, κανείς συναντά σήμερα ένα πραγματικά τριτοκοσμικό σκηνικό. Οργή και αγανάκτηση για το χάλι που είναι διαχρονικό, αλλά - όπως λένε - έχει παραγίνει το τελευταίο διάστημα, καταγράφεται μεταξύ των περιοίκων που έχουν “πνιγεί” στα μπάζα, στα σκουπίδια, αλλά και στα οχήματα, αφού το συγκεκριμένο σημείο έχει μετατραπεί σε έναν ατελείωτο χώρο στάθμευσης.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που μας έστειλαν αγανακτισμένοι πολίτες είναι εξόχως αποκαλυπτικά... Στο ύψος της γέφυρας “βασιλεύει” το χάος. Ένα ατελείωτο σκουπιδαριό παντού.

Δίπλα στους κάδους απορριμμάτων θα αντικρίσει κανείς πεταμένα κάθε λογής μπάζα και σκουπίδια. Πεταμένα τσουβάλια, κούτες, έπιπλα σπιτιών και επιχειρήσεων, καδρόνια και φυσικά σκισμένες σακούλες σκουπιδιών, με τα σκουπίδια χυμένα στον δρόμο. Την “τιμητική” τους έχουν, δυστυχώς, και τα κουφάρια ζώων. Ακόμα και προβιές πεταμένες θα δει κανείς δίπλα στους κάδους. Από το σκηνικό υποβάθμισης δε λείπουν βέβαια και τα πεταμένα κλαδιά δέντρων, που κάνουν “παρέα” στα ξερόχορτα, συνθέτοντας και αυτά μικρές “πράσινες” χωματερές δίπλα στις χωματερές των σκουπιδιών.

Σαν να μην έφτανε το ατελείωτο σκουπιδαριό, η περιοχή αυτή, στο ύψος της γέφυρας της εθνικής οδού, με σημείο αναφοράς την οδό Βαλτετσίου, έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπάζων και οικοδομικών-κατασκευαστικών υλικών. Ακόμα και από τον Δήμο Ηρακλείου, όπως μας κατήγγειλαν οι συμπολίτες μας, έρχονται και αδειάζουν μπάζα στον συγκεκριμένο χώρο.

Την ίδια ώρα, η περιοχή έχει “πνιγεί” στα αυτοκίνητα! Εδώ, όπως λένε οι περίοικοι, έρχονται και αφήνουν τα αμάξια τους Ηρακλειώτες από διάφορες περιοχές, ακόμα και επισκέπτες.

Ένα “δάσος” από Ι.Χ., αλλά και μεγαλύτερα οχήματα, ακόμα και φορτηγά, έχει ξεφυτρώσει εδώ και χρόνια στην περιοχή, αλλά έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα. “Πνιγμένοι” σε σκουπίδια, μπάζα και αυτοκίνητα, κάτοικοι και καταστηματάρχες καλούν μέσω της “Ν.Κ.” τον Δήμο Ηρακλείου να βάλει μια τάξη στο χάος για να μπορέσουν να πάρουν “ανάσα”, αισθανόμενοι κι αυτοί ως ισότιμοι δημότες. Αλλά και για να μπορέσουν να ξαναβγούν έξω να παίξουν και να ξεδώσουν λίγο τα μικρά παιδιά της περιοχής, που τώρα δεν έχουν ούτε τους αναγκαίους χώρους, ούτε τις αναγκαίες συνθήκες για να ξεμυτίσουν με ασφάλεια...

Δείτε εικόνες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια