Ηγουμενίδης για κατασχέσεις σεισμοπλήκτων: «Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία»

Ηράκλειο
Ηγουμενίδης για κατασχέσεις σεισμοπλήκτων: «Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Σύλλογος “Ελπίδα” έχει επισημάνει 15 τουλάχιστον περιπτώσεις συμπολιτών μας των οποίων τα ποσά έχουν κατασχεθεί και δεσμευτεί - χωρίς καμία επίσημη απάντηση αρμοδίως να έχει λάβει μέχρι σήμερα»

Σχετικά με τις απαντήσεις που έχουν διαβιβαστεί το τελευταίο διάστημα από τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Ηγουμενίδη για την κοινοβουλευτική ερώτηση που έχει καταθέσει για τις παράνομες κατασχέσεις ποσών σε σεισμόπληκτους πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό ότι σε ορισμένους σεισμόπληκτους  συμπολίτες μας στο Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές έχουν παρανόμως κατασχεθεί και δεσμευθεί τα ποσά της κρατικής αρωγής που έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους. Το θέμα αναδείξαμε κοινοβουλευτικά από την πρώτη στιγμή με ερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να “εμπαίζει” τους συμπολίτες μας και μάλιστα φτάνει στο σημείο σήμερα να “πετάει” το μπαλάκι ... στον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων “Η Ελπίδα”.

Στην πρώτη του απάντηση (7.3.2023) στην ερώτησή μας, ο κατά τα άλλα “αρμόδιος” από την κυβέρνηση για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Τριαντόπουλος απάντησε αυτό που είναι ήδη γνωστό, ότι δηλαδή τα ποσά της αρωγής δεν κατάσχονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη. Στη δεύτερη απάντηση του (14.3.2023) και μετά από δικό μας ερώτημα σχετικά με περιπτώσεις λογαριασμών που έχουν κατασχεθεί τα ποσά της αρωγής απαντά, χωρίς να δίνει λύση και... ζητώντας “περαιτέρω στοιχεία” από τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων “Ελπίδα”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντόπουλος εκτός του ότι αναφέρει πως επιβεβαιώθηκε – αυτό που είναι ήδη γνωστό -  από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που διενεργεί τις εν λόγω πληρωμές ότι στις εντολές αναφέρεται το ακατάσχετο των ποσών που καταβάλλονται, αλλά και ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών “από την πρώτη έρευνα και επικοινωνία” δεν μπορεί να εντοπίσει κατάσχεση και ότι “παραμένουμε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και με τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η ΕΛΠΙΔΑ”, από τον οποίο έχουν ζητηθεί περαιτέρω στοιχεία”. Βεβαίως, ο Σύλλογος “Ελπίδα”, όπως επιβεβαιώνεται και από τη δική μας επικοινωνία μαζί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου, έχει από την πρώτη στιγμή παράσχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και μάλιστα εκ νέου από την περασμένη εβδομάδα έχει συνολικά επισημάνει 15 τουλάχιστον περιπτώσεις συμπολιτών μας των οποίων τα ποσά έχουν κατασχεθεί και δεσμευθεί - χωρίς καμία επίσημη απάντηση αρμοδίως να έχει λάβει μέχρι σήμερα.

Θα προτείναμε λοιπόν στον κ. Τριαντόπουλο, όπως και στο ίδιο το “επιτελικό” κέντρο στο Μαξίμου, αντί να προκαλεί και να "εμπαίζει" τους σεισμόπληκτους και την τοπική κοινωνία, να περάσει “από την πρώτη έρευνα” σε μια ουσιαστική έρευνα και αποκατάσταση της αδικίας, έτσι ώστε επιτέλους να “ξεπαγώσουν” όσοι λογαριασμοί έχουν κατασχεθεί ή δεσμευθεί, και όλο το ποσό της αρωγής να χορηγηθεί στο ακέραιο στους σεισμόπληκτους.

Σε μια στιγμή δοκιμασίας για όλη τη χώρα και που θα έπρεπε να έχουμε διδαχθεί από όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας, είμαι για μια ακόμη μια φορά υποχρεωμένος να πω ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τους σεισμόπληκτους στο Νομό Ηρακλείου και ότι ο χλευασμός απέναντι σε όσα καθημερινά αντιμετωπίζουν αποτελεί πρόκληση για όλη την κοινωνία. Όμως, δεν υπάρχουν αυταπάτες: Καμία λύση σε όφελος των ίδιων των πολιτών και της κοινωνίας δεν μπορεί να προέλθει από τη σημερινή κυβέρνηση. Πολύ σύντομα, η σημερινή κυβέρνηση θα λάβει την απάντηση απέναντι στο δρόμο που έστρωσε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News