Επεισοδιακή καταδίωξη: Θηροφύλακες απειλήθηκαν με όπλο από λαθροθήρες στα Ρουσοχώρια

Ηράκλειο
Επεισοδιακή καταδίωξη: Θηροφύλακες απειλήθηκαν με όπλο από λαθροθήρες στα Ρουσοχώρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Π.Ε. Ηρακλείου με 3 οχήματα επιχειρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Ρουσοχωρίων δήμου Μίνωα Πεδιάδας όταν αντιλήφθηκαν τους λαθροθήρες

Σε κίνδυνο βρέθηκαν ομοσπονδιακοί θηροφύλακες την περασμένη Παρασκευή, όταν, κατά την καταδίωξη ενός αγροτικού οχήματος στο οποίο επέβαιναν λαθροθήρες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απειλή κυνηγετικού όπλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης-Δωδεκανήσου, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, κατά τις βραδινές ώρες, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Π.Ε. Ηρακλείου, με 3 οχήματα επιχειρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Ρουσοχώρια δήμου Μίνωα Πεδιάδας.

Κατά τις 23:20 οι θηροφύλακες αντιλήφθηκαν, από το ύψωμα που βρίσκονταν, ένα αγροτικό όχημα να κινείται, μ’ ένα άτομο στην καρότσα του το οποίο είχε προβολέα και ανίχνευε την περιοχή.

Καθώς δεν μπορούσαν οι θηροφύλακες να προσεγγίσουν εκείνη τη στιγμή το ύποπτο όχημα και επειδή κατάλαβαν ότι ανήκει σε γνώριμο άτομο - το οποίο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί θήρας - αποφάσισαν να κατευθυνθούν στα Ρουσοχώρια και ν’ αναμένουν εκεί να επιστρέψει το όχημα και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο.

Πράγματι, στις 00:15 περίπου της 25ης Μαρτίου, το εν λόγω όχημα εμφανίστηκε και στάθμευσε. Δύο εκ των θηροφυλάκων το πλησίασαν για τον έλεγχο.

Το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα τράπηκε σε φυγή, κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο. Το καταδίωξε ο ένας θηροφύλακας, αλλά μετά από κάποια απόσταση γύρισε και έστρεψε το όπλο, απειλώντας τον θηροφύλακα και στη συνέχεια διέφυγε.

Ο άλλος θηροφύλακας επιχείρησε να ελέγξει το όχημα και τους 2 επιβαίνοντες στην καμπίνα. Όμως, με επικίνδυνες μανούβρες του οδηγού, που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του θηροφύλακα, κατάφερε να διαφύγουν και αυτοί.

Οι θηροφύλακες αναγνώρισαν τον οδηγό και το άτομο στην καρότσα και υπέβαλαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία. Τα άτομα αυτά, προσώρας, αναζητούνται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News