Ηράκλειο

Χερρονάσιος Σχολή: Κυμάτισαν 100 σημαίες για τα 100 χρόνια απ' την καταστροφή της Σμύρνης

Η εικόνα των μαθητών να κρατούν στα χέρια τους 100 ελληνικές σημαίες και να κυματίζουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου αναμφισβήτητα προκάλεσε ρίγος συγκίνησης σε όσους παρακολούθησαν την παρέλαση από κοντά

Για να τιμήσουν τα 100 χρόνια απ' την καταστροφή της Σμύρνης, μαθητές του Εκπαιδευτηρίου Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή-Ανδρέας Γιαννόπουλος, παρέλασαν με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, κρατώντας 100 μεγάλες σημαίες.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν τους Έλληνες της Σμύρνης που εκδιώχθηκαν βίαια απ' τη μέχρι τότε πατρίδα τους, αλλά και την ίδια τη Σμύρνη που μέχρι τότε αποτελούσε το κέντρο του πολιτισμού.

Το εκπαιδευτήριο, πιστό πάντοτε στις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά του, θέλησε να περάσει για ακόμη μια φορά ένα μήνυμα. Ότι το παρελθόν και η Ιστορία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας. Κι αν απαρνηθούμε αυτό, είναι σαν να απαρνιόμαστε κι εμάς.

Η εικόνα των μαθητών να κρατούν στα χέρια τους 100 ελληνικές σημαίες και να κυματίζουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου αναμφισβήτητα προκάλεσε ρίγος συγκίνησης σε όσους παρακολούθησαν την παρέλαση από κοντά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια