Ηράκλειο: Δυναμικό παρών των σεισμόπληκτων έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Δυναμικό παρών των σεισμόπληκτων έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία από τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 17 μήνες μετά τον φονικό σεισμό θα ζητήσουν δυναμικά σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου, οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου, προχωρώντας το μεσημέρι σε μαζική “απόβαση” διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ωθούμενοι από τη γραφειοκρατία που εξακολουθεί να “πνίγει” τις προσπάθειές τους να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, το “μπλοκάρισμα” των λογαριασμών της αρωγής από τράπεζες και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

«Χάνονται περιουσίες και δεν υπάρχει μέριμνα. Είναι στο έλεος του Θεού και στα “νύχια” των funds περιουσίες σεισμόπληκτων και το κράτος “σφυρίζει” αδιάφορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος “Η Ελπίδα”, Κώστας Γκαντάτσιος. «Ζητάμε να γίνει ό,τι έγινε στο Μάτι, όπου είχαμε από το 2018 τέσσερις νομοθετικές ρυθμίσεις για αναστολή των πλειστηριασμών. Είναι ένα δίκαιο αίτημα. Στην περίπτωση τη δική μας υπήρξε μία εξάμηνη αναστολή και πριν από τη λήξη της είχαμε επίδοση κατασχετηρίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με δεδομένα τα προβλήματα, τα οποία τέθηκαν και κατά την πρόσφατη έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αποφασίστηκε σήμερα Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, να μεταβούν μαζικά οι σεισμοπαθείς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμά τους. «17 μήνες μετά τον σεισμό, περιμένουμε απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υποσχέσεων», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου προς τα μέλη του, με την έκκληση «να μη λείψει κανείς».

Παράλληλα, διατυπώνονται μία σειρά από ερωτήματα:

  1. Πότε θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής;
  2. Πότε θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες;
  3. Πότε θα μας απαντήσουν για τον ΦΠΑ εργασιών στα σεισμόπληκτα κτήρια;
  4. Πότε θα πάρουν όλοι οι δικαιούχοι την οικοσκευή που δικαιούνται;
  5. Ποιο θα είναι το ενιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την περιοχή;
  6. Τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις των χρημάτων από τους “ακατάσχετους” λογαριασμούς;
  7. Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων σε σεισμόπληκτες περιοχές;
  8. Έως πότε θα χάνονται σπίτια και περιουσίες σεισμόπληκτων πολιτών για “ένα κομμάτι ψωμί”;
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News