ΙΤΕ: Ποια τα αίτια και οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης (vid)

Κρήτη
ΙΤΕ: Ποια τα αίτια και οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μεταδιδακτορικό ερευνητή του Ινστιτούτου Μοριακής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ Γεώργιο Περράκη για την καινοτόμο επιστημονική του έρευνα απονεμήθηκε το βραβείο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 

  • Η Ενεργειακή μετάβαση και οι επιπτώσεις της κρίσης με τη σφραγίδα των φίλων του ΙΤΕ
  • Η διάρθρωση της αγοράς και το χρηματιστήριο της ενέργειας
  • Ενεργειακός πόλεμος η κρίση που μεσολάβησε
  • Εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του ΙΤΕ αφιερωμένη στην μνήμη του Γ. Παπαδάκη

Σε όλο το φάσμα της ενεργειακής μετάβασης της Ευρώπης, τα αίτια και τις επιπτώσεις της κρίσης που μεσολάβησε, επικεντρώθηκαν οι ομιλίες των διακεκριμένων επιστημόνων που συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του ΙΤΕ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στη διάρθρωση της αγοράς, το χρηματιστήριο ενέργειας και τις προκλήσεις που ανακύπτουν, τη θέση της Ελλάδας και τις νέες προοπτικές που μπορούν να προκύψουν όταν η χώρα θα φτάσει στο στάδιο της αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αναφέρθηκε ο Χημικός Μηχανικός Γρηγόρης Στεριούλης.

Ενεργειακό πόλεμο χαρακτήρισε την κρίση που μεσολάβησε στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αγορά ο αναπληρωτής καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Χάρης Δούκας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Παπαδάκη απονεμήθηκε και το βραβείο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Τιμώμενο πρόσωπο ο μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ινστιτούτου Μοριακής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ Γεώργιος Περράκης για την καινοτόμο επιστημονική του έρευνα. Επικεντρώνεται σε φωτονικές, θερμικές και ηλεκτρικές μεθόδους, για αύξηση απόδοσης και χρόνου ζωής φωτοβολταϊκών διατάξεων καθώς και σε ψύξη/θέρμανση κτιρίων με παθητικές φωτονικές μεθόδους χωρίς να απαιτείται κατανάλωση ενέργειας

 Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News