Ηράκλειο: Νέο σεμινάριο από το Σωματείο "Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές"

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Νέο σεμινάριο από το Σωματείο "Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σεμινάριο οργανώνεται στον ισόγειο χώρο του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου στη λεωφόρο Δημοκρατίας

Για όγδοη συνεχή χρονιά, το Μ.Κ Σωματείο “Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές” διοργανώνει σεμινάριο Γραμμικής Β’ Γραφής, της πρώτης ελληνικής γραφής της Ευρώπης.

Το σεμινάριο (10 ώρες), που οργανώνεται στον ισόγειο χώρο του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου στη λεωφόρο Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί ως εξής: Δευτέρα 3/4, Τετάρτη 5/4 και Παρασκευή 7/4, κατά τις ώρες 18:10-20:30.

Στην επιμέλεια και τη διδασκαλία είναι ο πρόεδρος του Μ.Κ Σωματείου “Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές”, δρ Μηνάς Τσικριτσής, ερευνητής Αιγαιακών Γραφών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «κατά την έναρξη του σεμιναρίου θα δοθεί φάκελος σημειώσεων: 1cd με το λογισμικό για να γράφουμε στο κυπριακό συλλαβάριο και τη Γραμμική Β’ γραφή, ένα μικρό βιβλίο 32 σελ. με θέμα “Παίζοντας μαθαίνω την Γραμμική Β”, ένα cd με τις γραμματοσειρές του Δίσκου της Φαιστού και τις μεθόδους αποκρυπτογραφήσεώς του με αρκετές φωτοτυπίες που χρειάζονται στα μαθήματα, επιπλέον ένα cd με παιγνίδια για εξάσκηση στην Γραμμική Β’ κ.ά. Ο φάκελος αυτός με το υλικό σε όσους επιθυμούν θα διατίθεται στο κόστος αναπαραγωγής του».

Σημειώνεται επίσης ότι τα μαθήματα είναι Δωρεάν, ενώ στο τέλος Θα δοθεί βεβαίωση παρακολουθήσεως.

Επειδή εξάλλου οι θέσεις είναι περιορισμένες σε όσους ενδιαφέρονται, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με ον/μο και τηλ. στο email: [email protected] ή στη διεύθυνση minoikigrafi.gr, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News