ΠΑΓΝΗ: Λουκέτα ξανά σε πόρτες γιατί… μπαίνουν κλέφτες!

Ηράκλειο
ΠΑΓΝΗ: Λουκέτα ξανά σε πόρτες γιατί… μπαίνουν κλέφτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγανάκτηση και ανησυχία από εργαζόμενους - Έβαλαν λουκέτο ξανά στην πόρτα εισόδου και εξόδου στο υπόγειο του ΠΑΓΝΗ

Με λουκέτο κλείδωσαν και πάλι την πόρτα εισόδου και εξόδου του ΠΑΓΝΗ στο υπόγειο, μετά από απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία επαναφέρει για άλλη μία φορά το θέμα της ασφάλειας. Η απόφαση αυτή προκαλεί και πάλι αντιδράσεις, με την ανησυχία σύμφωνα με πληροφορίες να είναι έκδηλη, καθώς προσωπικό και ασθενείς μπλοκάρονται σε ένα ενδεχόμενο φωτιάς ή σεισμού.

Ειδικότερα, ο λόγος που αλυσοδένονται οι πόρτες και μπαίνουν τα λουκέτα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διοίκησης, είναι ότι μπουκάρουν στον χώρο του νοσοκομείου επιτήδειοι και αρπάζουν ότι βρουν μπροστά τους.   

Υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις αναφορικά με αυτό το θέμα και πιο συγκεκριμένα εν καιρώ πανδημίας (τον Αύγουστο του ’21). Τότε, είχαν τοποθετηθεί λουκέτα σε όλες τις πόρτες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ακόμα και στις εξόδους κινδύνου, γεγονός που προκάλεσε και πάλι την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι έστειλαν επιστολή στην διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την ανησυχία τους.

Μάλιστα, το θέμα τότε, τέθηκε υπόψιν της εισαγγελίας αλλά και της πυροσβεστικής του Ηρακλείου με επιστολή του σωματείου Εργαζομένων. Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι ανέφεραν στην επιστολή τους:

«Τοποθέτηση λουκέτων σε όλες τις πόρτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου»

Κύριε διοικητά,

Για άλλη μία φορά, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με  αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο νοσοκομείο, πήρε την απόφαση και κλείδωσε με  λουκέτο όλες τις κεντρικές και περιφερειακές πόρτες καθώς και τις εξόδους κινδύνου του  νοσοκομειακού συγκροτήματος και άφησε μόνο την κεντρική πόρτα ανοιχτή για την είσοδο και  έξοδο εργαζομένων, ασθενών και συνοδών. 

Η διοίκηση φανερώνει ξανά ότι δεν έχει κανένα πλάνο προστασίας, καμία στρατηγική και  παίρνει τις ίδιες επικίνδυνες αποφάσεις οι οποίες ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Αυτή η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου δημιουργεί ανασφάλεια και  επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού! Ειδικά σε μία περίοδο με έντονη  σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας!

Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο, με πάνω από 2000 εργαζόμενους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να  εξυπηρετείται από μία μόνο είσοδο-έξοδο. Είναι αδιανόητο οι έξοδοι κινδύνου σε όλα τα κτίρια  να είναι κλειδωμένες με λουκέτο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News