«Τα παιδιά σου είναι αυτά;» - Συγκινούν οι δικηγόροι του Ηρακλείου ρωτώντας τη Δικαιοσύνη - Δείτε το βίντεο

Ηράκλειο
«Τα παιδιά σου είναι αυτά;» - Συγκινούν οι δικηγόροι του Ηρακλείου ρωτώντας τη Δικαιοσύνη - Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δικηγόροι του Ηρακλείου πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία, με ένα συγκινητικό βίντεο, βασισμένο στο ποίημα «Βιετναμ» της Βισανάβα Σιμπόρσκα - Δείτε το βίντεο της θεατρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης

Τη μνήμη των 57 νεκρών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη τιμούν και οι δικηγόροι του Ηρακλείου, με ένα συμβολικό όσο και συγκινητικό βίντεο, βασισμένο στο ποίημα «Βιετναμ» της Βισουάβα Σιμπόρσκα.

- Τα παιδιά σου είναι αυτά;

- Η δικαιοσύνη απαντά ναι...

Η θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης στέλνει ένα διττό μήνυμα: «δεν ξέρω», ίσως αυτή είναι η απάντηση μέχρι αυτή τη στιγμή της Δικαιοσύνης, στα αναπάντητα ερωτήματα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το δικηγορικό σώμα έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν, τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της χώρας έχουν αποφασίσει ομόφωνα τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη εμφάνιση των Προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής της ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης (16/3) και ώρα 20:30, οι δικηγόροι του Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, με δρώμενο από την Μουσική και Θεατρική ομάδα του Συλλόγου

Δείτε το βίντεο

Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη

Κάμερα: Χριστόφορος Γιαπιτζάκης

Μοντάζ: Κουλάτσογλου Ανδρέας

Συμμετέχει ο Κνωσταντίνος Μιχελάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News