Βαρδάκης: Ενημερώθηκε για τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων από αρμόδιους στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

Ηράκλειο
Βαρδάκης: Ενημερώθηκε για τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων από αρμόδιους στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κυρίαρχο πρόβλημα που τέθηκε κατά την επίσκεψη του βουλευτή στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) από τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους ήταν η υποστελέχωση, καθώς το τελευταίο διάστημα τόσο οι μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες, όσο και οι συνταξιοδοτήσεις, έχουν προκαλέσει δυσλειτουργία στην Υπηρεσία

Τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ) επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 15/3 ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Φορέα και ενημερώθηκε για τα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης των ανέργων. Συναντήθηκε, επίσης, με την περιφερειακή διευθύντρια Κρήτης της ΔΥΠΑ κ. Εύα Αμπαρτζάκη και με το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων κα Ελευθερία Ζωάκη.

Το κυρίαρχο πρόβλημα που τέθηκε από τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους ήταν η υποστελέχωση, καθώς το τελευταίο διάστημα τόσο οι μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες, όσο και οι συνταξιοδοτήσεις, έχουν προκαλέσει δυσλειτουργία στην Υπηρεσία. Μέχρι σήμερα η Διοίκηση επιδιώκει να αναπληρώσει τα κενά με προσωρινές λύσεις, όπως η απασχόληση συμβασιούχων.

Το πρόβλημα των εκκρεμών παραχωρητηρίων των Εργατικών Κατοικιών στο Ηράκλειο, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης με τους μηχανικούς στο Γραφείο Στέγασης της ΔΥΠΑ, με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Βαρδάκης προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

«Η υποστελέχωση της ΔΥΠΑ παραμένει, δυστυχώς, το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Φορέας, πρόβλημα που εντείνεται εξαιτίας των αποχωρήσεων του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης αλλά και κινητικότητας. Η Διοίκηση οφείλει να δώσει λύση, προχωρώντας άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις, για να αντιμετωπιστούν τα κενά και ο αυξημένος φόρτος εργασίας. Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε, οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των παραχωρητηρίων στις εργατικές κατοικίες Κατσαμπά και Αγίας Αικατερίνης, προχωρούν με τη βοήθεια των μηχανικών του τ. ΟΕΚ και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν.

Τέλος, συζητήσαμε με τους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ για τη σημερινή απεργία και την ευθύνη όλων μας να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, απαιτώντας απόδοση και όχι συγκάλυψη ευθυνών, σε ό,τι αφορά το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ενημερώσαμε επίσης, σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου περιλαμβάνονται άρθρα για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ δηλώσαμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές ιδιωτικοποιήσης δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών που υλοποιούνται στο βωμό του κέρδους», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά την επίσκεψη στη ΔΥΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News