Ηράκλειο: Δεν γλιτώνει τη φυλακή ο 39χρονος που αφέθηκε ελεύθερος με όρους για την «τοκογλυφία»

Κρήτη
Ηράκλειο: Δεν γλιτώνει τη φυλακή ο 39χρονος που αφέθηκε ελεύθερος με όρους για την «τοκογλυφία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 39χρονος άνδρας απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του Ζαχαρία Λιπαράκη

Ελεύθερος αφέθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη ο 39χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη προ ημερών για τοκογλυφία μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του από έναν 48χρονο Κρητικό.

Ο 39χρονος άνδρας απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του Ζαχαρία Λιπαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι είχε δανείσει χρηματικό ποσό στον καταγγέλλοντα στο πλαίσιο φιλικών σχέσεων που διατηρούσαν.

Υποστήριξε ακόμη ότι είχε δανείσει στον 48χρονο περίπου 10.000 ευρώ από τα οποία ο τελευταίος του είχε επιστρέψει περίπου 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος ισχυρίζεται ότι ζήτησε επιτακτικά την επιστροφή του ποσού των περίπου 1.000 ευρώ, γιατί τα είχε ανάγκη. Ωστόσο, αρνήθηκε μετ’ επιτάσεως ότι επρόκειτο για τοκογλυφία.

Μετά το πέρας της απολογίας του, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, ενώ θα πρέπει να καταβάλει μέχρι τα τέλη Μαρτίου χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

Εντούτοις, ο 39χρονος άνδρας δεν έμελλε να γλιτώσει τη φυλακή: Ο λόγος είναι ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Ειδικότερα, ο 39χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Πλέον, μετά την καταγγελία περί τοκογλυφίας, ο 39χρονος κρατείται και αναμένεται να μεταχθεί στην Αθήνα προκειμένου να εκτίσει την ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News