Αγία Πελαγία: Τρισάγιο για τα θύματα της φονικής πλημμύρας και διαμαρτυρία κατοίκων για τα άλυτα ζητήματα (pics)

Κρήτη
Αγία Πελαγία: Τρισάγιο για τα θύματα της φονικής πλημμύρας και διαμαρτυρία κατοίκων για τα άλυτα ζητήματα (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλοι και συγγενείς των θυμάτων έφτασαν στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους η Ευγενία Κιρίλοβα - Σηφάκη και ο Κώστας Βεργάκης για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη τους

Πέντε μήνες έχουν περάσει από τη φονική πλημμύρα που έπληξε την Αγία Πελαγία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να καταστραφούν οι περιουσίες δεκάδων άλλων.

Το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου, τελέστηκε τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας για την ανάπαυση των ψυχών των νεκρών, με τραγική φιγούρα το σύζυγο της Ευγενίας Κιρίλοβα – Σηφάκη που άφησε μερικά λουλούδια στο σημείο που έχασε τη ζωής η γυναίκα του.

Παράλληλα κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας προχώρησαν σε διαμαρτυρία για τα άλυτα προβλήματα της περιοχής τους. Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου το τουριστικό θέρετρο παρουσιάζει εικόνες ερημιάς και εγκατάλειψης, με τους επαγγελματίες και τους δημότες να αισθάνονται πικρία για τα όσα δεν έχουν υλοποιηθεί και σε σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκισή της, πέντε μήνες μετά τη φονική πλημμύρα.

Σημειώνεται ότι σε λίγες ημέρες ξεκινούν εργασίες ανάπλασης, με την πλακόστρωση του πεζόδρομου, από το ύψος του πάρκινγκ μέχρι το αντιπλημμυρικό έργο, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News