Ηράκλειο

Παιδοχειρουργική στο ΠΑΓΝΗ: Σε κοινή κλινική χειρουργημένα παιδιά και παιδιά με covid (vid)

Πρωτοφανής είναι η έλλειψη στις νοσοκομειακές υποδομές που αφορούν στα παιδιά, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, με αποκορύφωμα την εδώ και μήνες συστέγαση της Παιδιατρικής Κλινικής, και της Κλινικής Covid για παιδιά, με την Παιδοχειρουργική, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται όπως λένε οι εργαζόμενοι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν

  • Οι ελλείψεις καθιστούν την υγεία σε δύσκολο γρίφο
  • «Λύση» η συνύπαρξη της παιδικής κλινικής Covid και της Παιδοχειρουργικής
  • Επικίνδυνοι κλυδωνισμοί και στην Παιδοψυχιατρική Κλινική
  • Η ψυχική υγεία των παιδιών στον αστερισμό των σοβαρών ελλείψεων
  • Η αποδυνάμωση της Παιδοψυχιατρικής ανοίγει νέο δρόμο ταλαιπωρίας για τα παιδιά

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες περί ελλείψεων στα νοσοκομεία που καθιστούν την υγεία ένα δύσκολο έργο, το οποίο μάλιστα συχνά επιτελείται ακόμη και με κινδύνους.

Από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ο ευαίσθητος χώρος της υγείας των παιδιών, καθώς εδώ και μήνες στο ΠΑΓΝΗ Παιδιατρική, Κλινική Covid και Παιδοχειρουργική, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Βρύσαλης, λειτουργούν με μια συνύπαρξη άκρως επικίνδυνη για τα παιδιά που νοσηλεύονται. 

«Χειρουργημένα παιδιά δίπλα σε παιδιά με λοιμώξεις είναι μια άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη συνύπαρξη», ανέφερε σε δηλώσεις του στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, ο κ. Βρύσαλης, που σχολίασε ότι οι συνθήκες παροχής υγείας εν έτει 2023 θυμίζουν άλλες εποχές. 

Το ίδιο απογοητευτική είναι η κατάσταση για την παροχή και ψυχικής υγείας στα παιδιά. Η μοναδική νοσοκομειακού τύπου δομή στην Κρήτη που καλύπτει και τα γύρω νησιά, αυτή της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ λειτουργεί όχι οριακά αλλά με σύνθετες ελλείψεις, με μόλις δύο γιατρούς και συνθήκες που πραγματικά προκαλούν οργή. 

Αν και όπως έγινε γνωστό μεταξύ των θέσεων που έχουν δηλωθεί στην προκήρυξη για τους νέους γιατρούς στο ΠΑΓΝΗ, μέρος θα έχει και η Παιδοψυχιατρική, εντούτοις ο πρόεδρος του Σωματείου διευκρίνισε ότι οι συνθήκες πίεσης δεν αποκλείεται να αποτρέψουν πιθανούς ενδιαφερόμενους γιατρούς. 

Την ίδια ώρα πάντως όπως επισήμανε ο κ. Βρύσαλης η ψυχική υγεία υπό το βάρος των ελλείψεων ακόμη και για τα παιδιά, βρίσκεται σε δραματική κατάσταση αφού εκτός από την κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ, συνολικότερα οι δημόσιες δομές, βρίσκονται σε πλήρη αποδυνάμωση, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αν ένα παιδί έχει ανάγκη, σε αυτή τη φάση μόνο στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να απευθυνθεί. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια