Αύριο απολογείται ο Αλβανός τοκογλύφος που εκβίαζε 48χρονο Ηρακλειώτη

Κρήτη
Αύριο απολογείται ο Αλβανός τοκογλύφος που εκβίαζε 48χρονο Ηρακλειώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 38χρονος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τοκογλυφία τετελεσμένη και για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, πήρε προθεσμία για αύριο

Εξηγήσεις στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου θα κληθεί να δώσει αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου ο 38χρονος από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στην Αμμουδάρα, επ’ αυτοφώρω, ενώ παρελάμβανε χρήματα ως μέρος οφειλής από θύμα του.

Ο 38χρονος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τοκογλυφία τετελεσμένη και για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, πήρε προθεσμία και θα οδηγηθεί αύριο ξανά στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί.

Την υπόθεση διαλεύκανε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Ο 38χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται κατά τον προηγούμενο χρόνο να δάνεισε με τοκογλυφικούς όρους σε 48χρονο Ηρακλειώτη, που βρισκόταν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, το ποσό των 10.000 ευρώ.

Οι τόκοι άρχισαν να “πνίγουν” το θύμα, το οποίο μέσα σε 8 μήνες, όπως κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές, είχε καταβάλει στον 38χρονο 9.500 ευρώ, ποσό που, όπως διαπίστωσε, αποτελούσε μέρος του πολύ υψηλού επιτοκίου δανεισμού που του είχε επιβάλλει ο συλληφθείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News