Αγανάκτηση στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι: Επιστολή αιτημάτων στην Αποκεντρωμένη και στο βάθος κινητοποιήσεις

Κρήτη
Αγανάκτηση στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι: Επιστολή αιτημάτων στην Αποκεντρωμένη και στο βάθος κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 17 μήνες βλέπουν να μην προχωράει η διαδικασία των ελέγχων στους φακέλους που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες

Κείμενο δέκα σημείων θα σταλεί από τους σεισμόπληκτους προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με άμεσο σκοπό τη βελτίωση της κατάστασής τους, καθώς ύστερα από 17 ολόκληρους μήνες βλέπουν να μην προχωράει η διαδικασία των ελέγχων στους φακέλους που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα δέκα σημεία πρέπει να εκπληρωθούν, όπως σημειώνουν οι σεισμόπληκτοι, ειδάλλως είναι ορατό το σενάριο να καταφύγουν σε μια άλλη γενική συνέλευση, με σκοπό να αποφασιστούν πιο δυναμικές παρεμβάσεις. Η συμμετοχή ήταν μαζική, ενώ ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος από την κυβερνητική αδράνεια.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου, έλαβε χώρα η γενική συνέλευση των σεισμοπλήκτων του δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Αρκαλοχώρι, με την παρουσία εκπροσώπων, βουλευτών και πολιτών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Το “παρών” έδωσαν οι βουλευτές Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Συντυχάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου. Η απουσία κυβερνητικών βουλευτών ήταν αισθητή, ενώ οι απόψεις ακούστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, και νωρίς το βράδυ βγήκε και η απόφαση, η οποία ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γραφτούν τα 10 κύρια αιτήματα των σεισμοπλήκτων. Τα αιτήματα αυτά θα γραφτούν από τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων “Η Ελπίδα”, με απόφαση εξουσιοδότησης που πάρθηκε χθες το βράδυ και θα αποσταλούν στη Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως εκπρόσωπος του κράτους, αναμένεται να απαντήσει στα αιτήματα των σεισμοπλήκτων μέσα σ’ ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σε περίπτωση που αυτά δεν απαντηθούν, αναμένεται να υπάρξουν κλιμακωτές και περαιτέρω αντιδράσεις. Το πιθανότερο σενάριο σε περίπτωση μη απάντησης των αιτημάτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι να υπάρξει μια ακόμη γενική συνέλευση, όπου επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα δυναμικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr, το “παρών” έδωσαν πολίτες και φορείς από χωριά, όπως Αρκαλοχώρι, Βιάννος και Αρχάνες, αλλά και από άλλες περιοχές όπως η Χερσόνησος. Η αγανάκτηση και η οργή από τους σεισμόπληκτους ήταν έκδηλη στο Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου.

Είναι άξιο αναφοράς πως κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ακούστηκαν πιο ριζοσπαστικές προτάσεις, όπως μια ενδεχόμενη παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης, προσφυγή στα ευρωπαϊκά αρμόδια όργανα κ.τ.λ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News