Αρκαλοχώρι: Τα 10 σημεία που πρέπει να εκπληρωθούν - Τι αποφάσισαν οι σεισμόπληκτοι

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Τα 10 σημεία που πρέπει να εκπληρωθούν - Τι αποφάσισαν οι σεισμόπληκτοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δέκα κύρια αιτήματα των σεισμόπληκτων που πρέπει να εκπληρωθούν διαφορετικά θα καταφύγουν σε μία άλλη γενική συνέλευση με σκοπό να νομιμοποιηθούν πιο δυναμικές παρεμβάσεις

Κείμενο δέκα σημείων θα σταλθεί από τους σεισμόπληκτους προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με άμεσο σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης τους που ύστερα από 17 ολόκληρους μήνες βλέπουν να μην προχωράει η διαδικασία των ελέγχων στους φακέλους που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα 10 σημεία πρέπει να εκπληρωθούν, ειδάλλως είναι ορατό το σενάριο οι σεισμόπληκτοι να καταφύγουν σε μια άλλη γενική συνέλευση με σκοπό να νομιμοποιηθούν πιο δυναμικές παρεμβάσεις. Η συμμετοχή ήταν μαζική σήμερα στη Γενική Συνέλευση, ενώ ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος από την κυβερνητική αδράνεια.

Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το απόγευμα έλαβε χώρα η γενική συνέλευση των σεισμόπληκτων του δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Αρκαλοχώρι με την παρουσία εκπροσώπων, βουλευτών και πολιτών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2021. Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές: Χ. Μαμουλάκης, Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης, Εμ. Συντυχάκης και Β. Κεγκέρογλου. Η απουσία κυβερνητικών βουλευτών ήταν αισθητή, ενώ οι απόψεις ακούστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ νωρίς το βράδυ σήμερα βγήκε και η απόφαση η οποία ήταν ομόφωνη. 

Η απόφαση υποστήριζε πως σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γραφτούν τα 10 κύρια αιτήματα των σεισμόπληκτων. Τα αιτήματα αυτά θα γραφτούν από τον σύλλογο σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα», με απόφαση εξουσιοδότησης που πάρθηκε και θα αποσταλούν στην Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως εκπρόσωπος του κράτους, αναμένεται να απαντήσει στα αιτήματά των σεισμοπλήκτων μέσα σ΄ ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σε περίπτωση που δεν απαντηθούν, αναμένεται να υπάρξουν κλιμακωτές αντιδράσεις. Το πιθανότερο σενάριο σε περίπτωση μη απάντησης των αιτημάτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι να υπάρξει  μια ακόμη γενική συνέλευση όπου επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα δυναμικών κινητοποιήσεων. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες του neakriti.gr το «παρών» έδωσαν πολίτες και φορείς από χωριά, όπως Αρκαλοχώρι, Βιάννος και Αρχάνες, αλλά και περιοχές όπως η Χερσόνησος. Η αγανάκτηση και η οργή από τους σεισμόπληκτους ήταν έκδηλη στην Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου.

Είναι άξιο αναφοράς πως κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ακούστηκαν πιο ριζοσπαστικές προτάσεις όπως μια ενδεχόμενη παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Κρήτης, προσφυγή στα ευρωπαϊκά αρμόδια  όργανα κτλ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News