Ηράκλειο: Άνω κάτω η σχολική κοινότητα για το μαθητή που σκόρπισε τον πανικό με αεροβόλο μέσα στη τάξη

Κρήτη
Ηράκλειο: Άνω κάτω η σχολική κοινότητα για το μαθητή που σκόρπισε τον πανικό με αεροβόλο μέσα στη τάξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροπέδες σε 17χρονο αλλά και στη μητέρα του για "παραμέληση εποπτείας ανηλίκου"

Πήγε για μάθημα με το όπλο στην τσάντα… Ο λόγος για έναν ανήλικο μαθητή, ο οποίος όχι μόνο φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο όπλο, αλλά και να το κουβαλούσε μαζί του στην τσάντα του. Ο ανήλικος περίπου 17 ετών συνελήφθη, ενώ η Αστυνομία συνέλαβε και τη μητέρα του για “παραμέληση εποπτείας ανηλίκου”.

Το επίμαχο συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαρτίου, ο 17χρονος μαθητής επαγγελματικού λυκείου της πόλης μετέβη μαζί με συμμαθητές του σε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, προκειμένου να κάνουν πρακτική και να παρακολουθήσουν εργαστηριακό μάθημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, η ύπαρξη του όπλου στην τσάντα του μαθητή έγινε αντιληπτή από καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος. Η εκπαιδευτικός φέρεται ως το άτομο που ενημέρωσε αμέσως τον διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου. Ο τελευταίος φέρεται με τη σειρά του να κάλεσε την Αστυνομία.

Ας σημειωθεί ότι αρχικώς υπήρξαν κάποιες πληροφορίες ότι ο μαθητής εμφάνισε το αεροβόλο στην τάξη. Εντούτοις, αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, μετά την ενημέρωση που έλαβαν, αστυνομικοί μετέβησαν στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης. Εκεί βρισκόταν ο 17χρονος ο οποίος συνελήφθη. Λίγο αργότερα, συνελήφθη και η μητέρα του ανηλίκου για “παραμέληση εποπτείας ανηλίκου”.

Όπως όλα δείχνουν, μέχρι τη σύλληψη του ανηλίκου δεν είχε διευκρινιστεί τι είδους όπλο ήταν αυτό που είχε στην κατοχή του ο 17χρονος. Οι Αρχές αντιλήφθηκαν τότε ότι το όπλο ήταν αεροβόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκε από την Αστυνομία δικογραφία, η οποία επρόκειτο να διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το επίμαχο περιστατικό έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό οφείλεται στην αναστάτωση που επικράτησε αρχικώς, επειδή φαίνεται ότι κανείς δε γνώριζε το τι είδους ήταν το επίμαχο όπλο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αρχικά δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι επρόκειτο για όπλο-ρέπλικα, κάτι το οποίο δεν αποδείχθηκε αληθές.

Τον περασμένο Αύγουστο, είχε συλληφθεί ένας ακόμη ανήλικος, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του αεροβόλο όπλο. Και το συγκεκριμένο συμβάν σημειώθηκε στο Ηράκλειο. Όπως είχε γράψει τότε το neakriti.gr, “πρωταγωνιστής” ήταν ένας 15χρονος έφηβος, ο οποίος φέρεται να κυκλοφορούσε στην πόλη βραδινές ώρες, έχοντας στην κατοχή του εκτός από το αεροβόλο κι ένα μαχαίρι.

Σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί εντόπισαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι κι ένα αεροβόλο. Αμφότερα τα όπλα κατασχέθηκαν και ο ανήλικος συνελήφθη. Ας σημειωθεί ότι εκτός από τον 15χρονο συνελήφθη από την Αστυνομία και η μητέρα του για “παραμέληση εποπτείας ανηλίκου”.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ένας ακόμη ανήλικος κυκλοφορούσε οπλισμένος στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το neakriti.gr, αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στον ανήλικο, στην κατοχή του οποίου εντόπισαν μια σιδερογροθιά. Η σιδερογροθιά κατασχέθηκε, ενώ ο ανήλικος συνελήφθη. Το ίδιο συνέβη και με τους γονείς του οι οποίοι συνελήφθησαν για “παραμέληση εποπτείας ανηλίκου”.

Εξάλλου, τον περασμένο Ιούλιο, η Αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη ανήλικο για υπόθεση όπλων σε περιοχή της Μεσαράς. Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος φέρεται να τέθηκε στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες που είχαν προηγηθεί αναφορικά με περιστατικά με άσκοπους πυροβολισμούς.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, έλαβε χώρα αστυνομική “έφοδος” σε οίκημα όπου διέμενε -ξεχωριστά από τους γονείς του- ο 17χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν αρκετά όπλα και φυσίγγια. Εκτός από τον ανήλικο, η Αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη της μητέρας του για “παραμέληση εποπτείας ανηλίκου”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News