Τέμπη: Η μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών στην Πλατεία Ελευθερίας (pics, vid)

Ηράκλειο
Τέμπη: Η μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών στην Πλατεία Ελευθερίας (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πλήθος του κόσμου μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στέλνοντας το μήνυμα του αγώνα κατά οποιασδήποτε τόνισαν αδικίας απειλεί τους πολίτες και έχει ως βάση της την αδιαφορία της πολιτείας για βασικά ζητήματα διαβίωσης και παροχές

Μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, ως αντίδραση της κοινωνίας στο δράμα των Τεμπών. Εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, με μια φωνή ζήτησαν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, να μην υπάρξει συγκάλυψη και να σταματήσει πλέον η καταστροφική όπως χαρακτήρισαν ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου που γεννά τραγωδίες.

Το πλήθος του κόσμου μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στέλνοντας το μήνυμα του αγώνα κατά οποιασδήποτε τόνισαν αδικίας απειλεί τους πολίτες και έχει ως βάση της την αδιαφορία της πολιτείας για βασικά ζητήματα διαβίωσης και παροχές.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, ήταν μια από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών.

Με πλακάτ και πανό στα χέρια οι συγκεντρωμένοι έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας για έναν αγώνα, που μετά το δυστύχημα στα Τέμπη όπως είπαν, έχει οργή, πόνο και ξεκάθαρα ερωτηματικά που απαιτούν απαντήσεις.

Να μην υπάρξει συγκάλυψη, οι ευθύνες να αποδοθούν σε όσους αναλογούν και να γίνει η οργή και ο πόνος, η βάση για νέους αγώνες κατά των ιδιωτικοποίήσεων και των δραματικών εκπτώσεων προς όφελος του κέρδους ιδιωτών, ήταν ανάμεσα στα αιτήματα που βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

Ανάμεσα σε όσους σήμερα πλημμύρισαν την πλατεία Ελευθερίας και πολλοί μαθητές και φοιτητές. Νέοι που έδωσαν ένα ηχηρό παρών σε μια διαμαρτυρία για τον άδικο και τραγικό χαμό συνομήλικων τους των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο άδικα.

Όπως τόνισαν οι νέοι, ζητούν απαντήσεις και απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τις έχουν, μιλώντας ανοιχτά για ένα προδιαγεγραμμένο δυστύχημα το οποίο επειδή ήταν αποτέλεσμα αδιαφορίας λαμβάνει τα χαρακτηριστικά εγκλήματος.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, αγρότες, μαθητές φοιτητές έδωσαν ένα διαρκές όπως τόνισαν Παρών διεκδικώντας για την κοινωνία ασφαλείς μεταφορές διατρανώνοντας την αγανάκτησή τους όπως είπαν για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιου πλούτου που ξεπουλιέται στο ιδιωτικό συμφέρον και κέρδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News