Αναβλήθηκε η δίκη του ορθοπεδικού τεχνικού που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Ηράκλειο
Αναβλήθηκε η δίκη του ορθοπεδικού τεχνικού που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ορθοπεδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2020 σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου

Αναβλήθηκε η δίκη του Κρητικού ορθοπεδικού τεχνικού που εμπλέκεται (κι έχει καταδικαστεί πρωτόδικα) σε υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, τα προηγούμενα χρόνια, στο Ηράκλειο.

Ο ορθοπεδικός τεχνικός που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη» επρόκειτο να καθίσει σήμερα Τετάρτη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Ωστόσο, η δίκη σε δεύτερο βαθμό αναβλήθηκε «αορίστως» (θα προσδιοριστεί δηλαδή νέα δικάσιμος μέσα στο επόμενο διάστημα) εξαιτίας της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το «παρών», αλλά εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο συνήγορό του.

Ο ορθοπεδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2020 σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Κρήτης πριν από περίπου έξι χρόνια, όταν έγινε γνωστό ότι ο τεχνικός ορθοπεδικός παραπέμπεται να δικαστεί για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μιας μαθήτριας Α' γυμνασίου, η οποία είχε μεταβεί λίγα χρόνια νωρίτερα στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου - συνοδευόμενη από τη μητέρα της - καθώς αντιμετώπιζε θωρακική σκολίωση.

Επισημαίνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ο ορθοπεδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Η Έδρα έκρινε ομόφωνα ένοχο τον ορθοπεδικό τεχνικό, ενώ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (4-3, μειοψήφησαν τρεις ένορκοι) το αίτημά του για να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του καταδικασθέντα υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ενώ ο ορθοπεδικός τεχνικός θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο. 

 (Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News