Ηράκλειο: Νέα ένταση για την πιάτσα ταξί στην Ψαρομηλίγκων - Οι «κόκκινες γραμμές» για τους επαγγελματίες (vid)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Νέα ένταση για την πιάτσα ταξί στην Ψαρομηλίγκων - Οι «κόκκινες γραμμές» για τους επαγγελματίες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου τόνισε πώς η πιάτσα των ταξί στην οδό Ψαρομηλίγκων δεν αποκλείεται να λειτουργήσει στα μέσα Απριλίου, χωρίς όμως κάτι να είναι σίγουρο - Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Πετράκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, υπογραμμίζοντας πως ο δήμος πρέπει να ακούσει τους ειδικούς επιστήμονες για το κυκλοφοριακό και αυτοί να θέτουν τις βάσεις για τις αποφάσεις

Μετά από την τεράστια ένταση που επικράτησε για την χωροθέτηση της πιάτσας των ταξί στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της Κρήτη TV, σε απευθείας σύνδεση με τη δημοσιογράφο, Γιωργία Μακάκη και τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Αναστασάκη, παρουσιάστηκε ο τρόπος κίνησης των ταξί μετά από την απόφαση για τη μεταφορά της πιάτσας στην οδό Ψαρομηλίγκων.

Μάλιστα, τις «κόκκινες γραμμές» έθεσε και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Ταξί της πόλης, Λευτέρης Πετράκης, ενώ δεν έλλειψε η ένταση με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών να ζητά επιτακτικά το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας της νέας πιάτσας, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των ταξί μετά από την ολοκλήρωσή της, τονίζοντας πως σε ολόκληρο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ιστορικό κέντρο τα ταξί έχουν μόλις δύο πιάτσες μια στην Πλατεία Ελευθερίας και μία στην Πλατεία Κορνάρου.

Απαντώντας, ο κ. Αναστάσάκης τόνισε πώς η πιάτσα των ταξί στην οδό Ψαρομηλίγκων δεν αποκλείεται να λειτουργήσει στα μέσα Απριλίου χωρίς όμως κάτι να είναι σίγουρο. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Πετράκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, υπογραμμίζοντας πως ο δήμος πρέπει να ακούσει τους ειδικούς επιστήμονες για το κυκλοφοριακό και αυτοί να θέτουν τις βάσεις για τις αποφάσεις.

Όσον αφορά τη νέα πιάτσα στην Ψαρομηλίγκων, ο κ Πετράκης σημείωσε ότι είναι «αστείο ο κ. Αναστασάκης να θέτει εκ νέου το θέμα των ταξί, την ώρα που έχουν ληφθεί αποφάσεις, υπογραμμίζοντας πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθορίζονται από 3 με 4 άτομα στο περιβάλλον του δημάρχου, χωρίς να έχουν καμία γνώση για το αντικείμενο.

Όπως ειπώθηκε στην τελευταία εκρηκτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με βάση την πρόταση που επανέλαβε στον τηλεοπτικό αέρα ο κ. Πετράκης, οι οδηγοί ταξί προτείνουν να κινούνται από την Γιαμαλάκη στην Καζαντάκη, Μιχελιδάκη, Βουρβάχων αριστερά Βλαστών, με πρώτο ταξί μπροστά από το κατάστημα με τα σοκολατάκια και να φεύγουν προς την Βουρβάχων.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News