Το neakriti.gr στο αεροδρόμιο Καστελίου - Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες (pics, vid)

Κρήτη
Το neakriti.gr στο αεροδρόμιο Καστελίου - Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες του αεροδρομίου Καστελίου σήμερα
  • Εντυπωσιακές εικόνες από την πρόοδο των εργασιών στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι
  • Από τον Σεπτέμβριο του 2022 στον Μάρτιο του 2023
  • Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στο εργοτάξιο
  • Η ΚΡΗΤΗ TV ξανά στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι
  • Ξεκίνησαν οι στρώσεις αδρανών υλικών στον διάδρομο του αεροδρομίου
  • Αναγκαία η αντιπλημμυρική μελέτη στην περιοχή, λέει ο δήμαρχος Μινωά Πεδιάδος
  • Εντυπωσιακή είναι η πρόοδος των εργασιών στο υπό κατασκευή έργο του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, το οποίο θα είναι το πιο μεγάλο και το πιο σύγχρονο Αεροδρόμιο της Μεσογείου.

    Αυτές είναι οι εικόνες επικρατούν τον Μάρτιο του 2023, με την πρόοδο των εργασιών να ξεπερνά το 20%. Το neakriti.gr και η ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκαν στο εργοτάξιο το οποίο δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς.

    Έπεσαν οι πρώτες πλάκες στο υπόγειο του μεγάλου κτιρίου του τέρμιναλ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει η πλάκα του ισογείου, ενώ ο τερματικός σταθμός αυξήθηκε σε όγκο κατά 32% στα 91.000 τ.μ. αντί για 68.000 όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση.

    Ήδη, ξεκίνησαν οι στρώσεις των αδρανών υλικών στον διάδρομο και τροχόδρομο, ενώ τους προσεχείς μήνες θα πέσουν τα πρώτα ασφαλτικά στους δρόμους πρόσβασης προς το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι.

    Παράλληλα πολύ σύντομα ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτίριο νερού, απ’ όπου δεξαμενές νερού θα τροφοδοτούν με νερό το αεροδρόμιο.

    Συνολικά, 500 άτομα εργάζονται στο εργοτάξιο ενώ το επόμενο δίμηνο, ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξηθεί σημαντικά.

    Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας τονίζει την ανάγκη να τρέξει η αντιπλημμυρική μελέτη της περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Φραγκάκης περιέγραψε  τις αδυναμίες πρόσβασης αρκετών χωριών με το Αεροδρόμιο στο Καστέλι.

    Το κόστος των έργων αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ ενώ το εμβληματικό έργο υποδομής αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 ή το αργότερο το 20217, ενώ το νησί μας  θα αναδειχθεί σε Περιφερειακό Κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης,  με δυνατότητα διαχείρισης έως και 18 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News