Ηράκλειο

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Καταγγελία για εν κρυπτώ επιθεωρήσεις στα σχολεία! – Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης

«Κάθε δραστηριότητα στο δημόσιο σχολείο πρέπει να είναι διαφανής», σημειώνει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ενώ διαβεβαιώνει ότι «το σωματείο και όλη η δημοκρατική βάση του κλάδου περιφρουρεί και θα συνεχίσει να περιφρουρεί τις συλλογικά ειλημμένες αποφάσεις “κανείς επιθεωρητής στην τάξη”»

«Οι απόπειρες αξιολόγησης δεν πρέπει να γίνονται εν αγνοία του συλλόγου διδασκόντων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, που καταγγέλλει τις «εν κρυπτώ - και με τη στήριξη των διευθυντών - διαδικασίες… μυστικής συνεννόησης για την παρουσία του αξιολογητή στην τάξη».

Όπως σημειώνει, «κάθε δραστηριότητα στο δημόσιο σχολείο πρέπει να είναι διαφανής», ενώ διαβεβαιώνει ότι «το σωματείο και όλη η δημοκρατική βάση του κλάδου περιφρουρεί και θα συνεχίσει να περιφρουρεί τις συλλογικά ειλημμένες αποφάσεις “κανείς επιθεωρητής στην τάξη”».

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί σε γενική Γενική Συνέλευση και στην απεργία και το συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ έχει ως εξής:

«Στις δραματικές συνθήκες του μαύρου κοινωνικού σκηνικού από την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη –που δείχνει ως βασική αιτία την εγκληματική πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεων του - οι νέοι… επιθεωρητές όχι μόνο δεν αναστέλλουν το αντιπαιδαγωγικό έργο τους, αλλά επιπλέον το εντείνουν, καλώντας επίμονα τους συναδέλφους να ενταχθούν στη διαδικασία της “επιθεώρησης”, να αγνοήσουν δηλαδή τις αποφάσεις του σωματείου και της ομοσπονδίας τους και να συμμορφωθούν προς τας... υποδείξεις της νέας τάξης.

Μάλιστα, οι νέοι επιθεωρητές φαίνονται καλά μυημένοι στη διαδικασία των παρασκηνιακών συνεννοήσεων, έτσι ώστε κρυφά από το σύλλογο διδασκόντων και σαφώς εν γνώσει των διευθυντών και με τη στήριξη τους να... μπαίνουν στην τάξη, για να... εξετάσουν το συνάδελφο νεοδιόριστο, να τον βαθμολογήσουν(!) και τον ξαναστείλουν, ουσιαστικά, από άλλο δρόμο στην ελαστική απασχόληση, στην οποία βρισκόταν για 15-20 χρόνια (!).

Αυτό βέβαια το αντιδραστικό έργο της επιθεώρησης δεν αντέχει το φως του δημοκρατικού διαλόγου, της διαφάνειας και της επιχειρηματολογημένης αντιπαράθεσης και για το λόγο αυτό οι νέοι επιθεωρητές… επιλέγουν το παρασκήνιο και όχι το προσκήνιο, την κρυφή συνεννόηση με το δοκιμαζόμενο νεοδιόριστο και όχι την ανοιχτή και δημόσια τοποθέτηση που εγείρει ορθώς και δικαίως αντιρρήσεις, αντιστάσεις και καλά τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να δηλώνουν στο σύλλογο το λόγο της παρουσίας τους στο σχολείο, όπως οφείλουν. Το σχολείο είναι δημόσιο- και επομένως όλες οι δραστηριότητες που διαπερνούν τη λειτουργία του -πρέπει να είναι σε γνώση όλων των μελών του συλλόγου διδασκόντων.

Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, καλούμε τους διευθυντές των σχολείων-που είτε συνεννοούνται κρυφά με τους επιθεωρητές, είτε παραπλανούν και δεν αποκαλύπτουν στα μέλη του συλλόγου τον πραγματικό λόγο της παρουσίας του επιθεωρητή στο σχολείο τους , να σεβαστούν τους θεμελιώδεις κανόνες της δημοκρατικής δεοντολογίας, διαφάνειας, ισοτιμίας και διαλόγου. Έχουν χρέος να ενημερώνουν τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων και το σωματείο ,για κάθε γεγονός που συμβαίνει στο σχολείο και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποκρύπτουν γεγονότα ή παραπλανούν τους συναδέλφους.

Δηλώνουμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε το αναπαλλοτροίωτο δικαίωμά μας στην ενημέρωση, αλλά και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ απέναντι στην αντιδραστική πολιτική που καταργεί θεμελιώδη εργασιακά, παιδαγωγικά, μορφωτικά και συνδικαλιστικά αιτήματα και κατακτήσεις.

Στέλνουμε τους θερμούς και συναγωνιστικούς χαιρετισμούς μας σε όλους τους συναδέλφους που στηρίζουν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, που τιμούν και σέβονται τις αρχές της συλλογικότητας, της συναδελφικότητας και της ενότητας και προασπίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, της παιδαγωγικής ελευθερίας και εργασιακής δημοκρατίας.

Απευθυνόμαστε επίσης στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους νεοδιόριστους και τους καλούμε να ακούσουν τη φωνή του σωματείου και της ομοσπονδίας, που συμπυκνώνεται σε ένα μήνυμα: Η αξιολόγηση δεν κατοχυρώνει την οργανική θέση και μονιμότητα ,αντιθέτως την ακυρώνει, είναι το μέσον, για να βρεθούν ξανά οι νεοδιόριστοι στην ελαστική απασχόληση, στην αναζήτηση ωρών διδασκαλίας, με ..κριτήριο ..τη βαθμολόγηση(!) από τον κριτή-ελεγκτή, το νέο επιθεωρητή.

Επίσης, τους καλούμε να υπογράφουν, χωρίς καμία επιφύλαξη, τις δηλώσεις για την Απεργία-Αποχή και τους ενημερώνουμε ότι δεν επιβάλλονται κυρώσεις (μισθολογικές ή διοικητικές), λόγω της συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή. Για το λόγο αυτό, τους ζητούμε να κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες της παραπλάνησης» από όπου και αν προέρχονται και να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα για τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, την οργανική θέση, την παιδαγωγική ελευθερία, την εργασιακή δημοκρατία και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Να αντισταθούμε στο δόγμα “Νόμος και Τάξη”, στον πειθαναγκασμό, στην καλλιέργεια του φόβου και της εργασιακής ανασφάλειας.

Νόμος είναι το ΔΙΚΙΟ μας και δύναμή μας η ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΑΛΗ μας.

Καμία Υποχώρηση-Καμία συμμόρφωση με το νέο αντιδραστικό καθεστώς του φόβου και του πειθαναγκασμού.

Ο Ενωτικός-Συλλογικός και Ανυποχώρητος Αγώνας είναι ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την κατοχύρωση και διεύρυνση των αιτημάτων και κατακτήσεών μας.

Όλοι στον αγώνα- όλοι στη Γενική Συνέλευση

Όλοι στην απεργία και το συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη».

 (Φωτογραφία αρχείου)

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια