Ηράκλειο: Εντυπωσιακή επιχείρηση εναερίτη για την απομάκρυνση χαρταετού από καλώδια της ΔΕΗ (pics)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Εντυπωσιακή επιχείρηση εναερίτη για την απομάκρυνση χαρταετού από καλώδια της ΔΕΗ (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο “χαρταετός” είχε μπλεχτεί στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή των Λινοπεραμάτων

Επικίνδυνο… σπορ αποδείχτηκε το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, καθώς, καταπώς φαίνεται, όποιος ήταν αυτός που θέλησε να τηρήσει το έθιμο δεν έδειξε την απαραίτητη προσοχή, με αποτέλεσμα ο “αετός” να μπλεχτεί στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή των Λινοπεραμάτων.

Άμεσα, καθώς υπήρχε ο φόβος να προκληθεί βραχυκύκλωμα και βλάβη στο δίκτυο, στήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης του χαρταετού, η οποία και στέφθηκε από επιτυχία χάρη σε έναν εναερίτη τεχνικό της Επιχείρησης.

Ο χαρταετός, που είχε σκαλώσει στα καλώδια της ΔΕΗ και συγκεκριμένα σε γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης, έπρεπε οπωσδήποτε να απομακρυνθεί για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο βλάβης στο δίκτυο από βραχυκύκλωμα, καθώς κάτι τέτοιο θα ενεργοποιούσε τη λειτουργία των μέσων προστασίας της γραμμής και θα προκαλείτο διακοπή ηλεκτροδότησης στη μισή Κρήτη, σύμφωνα με υπάλληλο της Επιχείρησης ο οποίος μίλησε στο κρατικό κανάλι.

Η επιχείρηση από τον εναερίτη τεχνικό, που ολοκληρώθηκε με το κατέβασμα του χαρταετού από τα καλώδια της ΔΕΗ, εκτός του ότι ήταν άκρως εντυπωσιακή, είχε ως αποτέλεσμα να αποσοβηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News