Τραγωδία στα Τέμπη: Τρεις τραυματίες και μία αγνοούμενη από την Κρήτη στο μοιραίο τρένο

Κρήτη
Τραγωδία στα Τέμπη: Τρεις τραυματίες και μία αγνοούμενη από την Κρήτη στο μοιραίο τρένο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις άνθρωποι από την Μεγαλόνησο βρίσκονται μέσα στο μοιραίο τρένο - Θύματα και από την Κρήτη στρέφονται κατά των υπευθύνων

Τρεις άνθρωποι από την Κρήτη βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο, πρόκειται για μία 50χρονη γυναίκα, η οποία εργαζόταν στο κυλικείο του τρένου και η οποία αγνοείται, επίσης πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, επίσης από την Μεσαρά, ο οποίος τραυματίστηκε και για δύο αδερφές από την Κρήτη, οι οποίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Ειδικότερα, η 50χρονη γυναίκα η οποία αγνοείται κατάγεται από την Μεσαρά και σύμφωνα ΔιαSOSτε τη Μεσαρά εργαζόταν στο κυλικείο του τρένου της μοιραίας σύγκρουσης.

Όπως σημειώνεται στην ανάρτηση, πρόκειται για μία 50χρονη γυναίκα, που κατάγεται από το χωριό του δήμου Φαιστού, που διέμενε στο Ηράκλειο, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε μετακομίσει στην Αθήνα, καθώς είχε βρει δουλειά στο κυλικείο του τρένου.

Σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση «για να βοηθήσουν μάλιστα στην αναγνώριση, έφυγαν από το χωριό ο αδελφός και η κόρη της με σκοπό να δώσουν δείγμα για εξέταση DNA».

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Αγνοείται Μεσαρίτισα που εργαζόταν στο κυλικείο του τρένου, της μοιραίας σύγκρουσης!

Μια μεσαρίτισα από το Δήμο Φαιστού (Μ.Μ.) που δούλευε στο κυλικείο του μοιραίου τρένου βρίσκεται στη λίστα των αγνοουμένων.

Η 50χρονη που κατάγεται από χωριό του Δήμου Φαιστού διέμενε στο Ηράκλειο , ενώ τελευταία είχε μετακομίσει στην Αθήνα καθώς είχε βρει δουλειά στο κυλικείο του τρένου.

Για να βοηθήσουν μάλιστα στην αναγνώριση, έφυγαν από το χωριό ο αδελφός και η κόρη της με σκοπό να δώσουν δείγμα για εξέταση DNA».

Νεαρός άνδρας από την Μεσαρά μεταξύ των τραυματιών

Ένας άνδρας από την περιοχή της Μεσαράς βρίσκεται επίσης στην λίστα των τραυματιών της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Σύμφωνα με το ΔιαSOSτε τη Μεσαρά ο νεαρός από τις Μοίρες έτυχε να βρίσκεται στα πίσω βαγόνια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μεν, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Οι τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, ενώ δύο νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Αυτό που βλέπει κανείς στις λίστες είναι ότι πρόκειται στην συντριπτική πλειονότητα για νέους 18-20 ετών, φοιτητές οι περισσότεροι.

Δύο αδελφές από την Κρήτη με σοβαρά εγκαύματα

Μάλιστα την νομική εκπροσώπηση των θυμάτων από την Κρήτη δεν αποκλείεται να αναλάβει για την υποστήριξη της κατηγορίας ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας

Θύματα και από την Κρήτη, κατά πληροφορίες από τα Χανιά φαίνεται ότι υπάρχουν μεταξύ των τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μάλιστα την νομική εκπροσώπηση των θυμάτων από την Κρήτη δεν αποκλείεται να αναλάβει για την υποστήριξη της κατηγορίας ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το δικηγορικό μας γραφείο έχει δεχθεί προσκλήσεις να αναλάβει τη νόμιμη εκπροσώπηση και πολλών άλλων συγγενών άλλων θυμάτων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις θυμάτων από την Κρήτη, αλλά ακόμη επισήμως δεν έχουμε λάβει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση του γραφείου Κούγια αναφέρεται ότι ανέλαβε και την υποστήριξη της κατηγορίας στο τραγικό δυστύχημα της συγκρούσεως των δύο τρένων στον Ευαγγελισμό του νομού Λαρίσης και συνεχίζει: «Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξη Κούγια, και την συνεργάτιδά του κα Χριστίνα Μητρονάτσιου επέλεξαν οι τραγικοί γονείς, τα αδέλφια και οι παππούδες των δύο διδύμων κοριτσιών και της πρώτης εξαδέλφης τους, οι οποίοι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, εξαϋλώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των δύο τρένων.

Η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News