Τελευταίο αντίο στον 44χρονο Νίκο Αεράκη που βρέθηκε νεκρός - Τον αναγνώρισαν από το τατουάζ

Κρήτη
Τελευταίο αντίο στον 44χρονο Νίκο Αεράκη που βρέθηκε νεκρός - Τον αναγνώρισαν από το τατουάζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κηδεία του 44χρονου θα γίνει αύριο από τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πολύδροσο Γαζίου ενώ η σορός θα βρίσκεται για προσκύνημα από τις 11 στην εκκλησία. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Γαζίου.

To τελευταίο αντίο θα απευθύνουν συγγενείς και φίλοι στον 44χρονο Νικόλαο Αεράκη την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 στις 12 μετά το μεσημέρι. Η κηδεία του 44χρονου θα γίνει από τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πολύδροσο Γαζίου ενώ η σορός θα βρίσκεται για προσκύνημα από τις 11 στην εκκλησία. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Γαζίου.

Ο 44χρονος Νικόλαος Αεράκης εξαφανίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023 και άρχισε η αναζήτησή του από την περιοχή του Παλαιοκάστρου όπου εντοπίστηκε το όχημα που είχε χρησιμοποιήσει. Ύστερα από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των ερευνών που ήταν άκαρπες ακολούθησε και δεύτερος και την Τετάρτη 1 Μαρτίου εντοπίστηκε το πτώμα του στη θάλασσα, κοντά στον οικισμό Θησέα ενώ η αναγνώρισή του έγινε από το τατουάζ που έφερε.

Η σορός του Νίκου Αεράκη εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από σκάφος του Λιμενικού, το οποίο πραγματοποιούσε περιπολία, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του 44χρονου. Το σκάφος σάρωνε ξανά την ακτή από το Παλαιόκαστρο μέχρι και την Αγία Πελαγία. Κάποια στιγμή, έγινε αντιληπτή η ύπαρξη σορού σε βράχια, κοντά στην ακτή στην Παντάνασσα Ηρακλείου.

Άμεσα ενημερώθηκαν Πυροσβεστική και Αστυνομία, στελέχη της οποίας συμμετείχαν από ξηράς στις έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου Νίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το neakriti.gr ξεκινώντας από το λιμανάκι του οικισμού, στελέχη της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στην απόκρημνη ακτή, κοντά στα βράχια όπου εντοπίστηκε η σορός.

Εκεί ανέμεναν τον ιατροδικαστή, πριν προβούν στη διαδικασία ανάσυρσης του πτώματος. Τελικά, η μεταφορά της σορού από τη βραχώδη ακτή δεν κατέστη εφικτή. Ως εκ τούτου, επιστρατεύτηκε εκ νέου το σκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να μεταφερθεί η σορός.

Η νεκροψία

Όπως δήλωσε χθες ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, «λόγω του απόκρημνου της περιοχής, χρειάστηκε η σορός να μετακινηθεί με φορείο για να τη μεταφέρουμε σε ασφαλές σημείο και να τη παραλάβει το Λιμεναρχείο με σκάφος του κι από εκεί το ΕΚΑΒ». Η σορός του 44χρονου μεταφέρθηκε τελικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Επισημαίνεται ότι από την εν λόγω διαδικασία ενδεχομένως να προκύψουν στοιχεία, αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε ο θάνατος του άτυχου συντοπίτη μας.

Ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ

Πάντως, λίγο νωρίτερα, τη χθεσινή ημέρα είχε λάβει χώρα η ταυτοποίηση της σορού από τατουάζ που έφερε ο εκλιπών. «Πτώμα αγνώστου ταυτότητας, το οποίο ταυτοποιήθηκε από δερματοστιξία που είχε στην πλάτη του ως τατουάζ και είναι ο αγνοούμενος 44χρονος, που ψάχνουμε 13 μέρες τώρα», ανέφερε με νόημα ο κ. Τσικαλάς.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ανέφεραν ότι είναι πιθανό η σορός να βρέθηκε στο σημείο, όπου τελικά εντοπίστηκε από το σκάφος του Λιμενικού, εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα.

Οι έρευνες

Υπενθυμίζεται ότι προχθές Τρίτη, είχαν ξεκινήσει εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου Νίκου. Από νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας, με τη συνδρομή drone και ειδικού σκύλου-ανιχνευτή, “σαρώθηκε” η περιοχή του κοιμητηρίου της Ροδιάς, αλλά και μονές της περιοχής.

Το μεσημέρι της Τρίτης, τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. που μετείχαν στις έρευνες, μετέβησαν στο αρχικό σημείο των ερευνών, στο Παλαιόκαστρο. Εκεί είχε βρεθεί το αυτοκίνητο, αλλά και προσωπικά αντικείμενα του 44χρονου.

Μιλώντας πριν από μερικά 24ωρα στην εκπομπή “Τούνελ”, ο αδελφός του άτυχου άνδρα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «όλα ξεκίνησαν από ένα ατύχημα που συνέβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου. Είχε βγει με κάποιους φίλους του το προηγούμενο βράδυ, γύρισε να πάρει τσιγάρα και τράκαρε. Χτύπησε σε ένα δέντρο και οι τραυματιοφορείς που τον εντόπισαν, είπαν πως βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Πήγαν με το ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο και οι γιατροί ανέφεραν πως υπέστη ένα μετατραυματικό σοκ. Κατέληξε και σε άλλο νοσοκομείο, στο ΠΑΓΝΗ, που εκείνη την ώρα εφημέρευε. Εκεί του έκαναν αξονική εγκεφάλου. Έφυγαν μετά για το σπίτι, αλλά εξακολουθούσε να μη νιώθει καλά (…)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News