«Χάθηκε» στη σκόνη το Ηράκλειο - «Ομιχλώδες» τοπίο, περιορισμένη η ορατότητα (vid)

Κρήτη
«Χάθηκε» στη σκόνη το Ηράκλειο - «Ομιχλώδες» τοπίο, περιορισμένη η ορατότητα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Xαρακτηριστική είναι η εικόνα από περιοχές του Ηρακλείου οι οποίες «πνίγηκαν» στη αφρικανική σκόνη το βράδυ της Τετάρτης, 1 Μαρτίου

Αυξημένες είναι οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα στην Κρήτη, εξαιτίας των νότιων ανέμων, καθιστώντας την αποπνικτική, ενώ παράλληλα και η ορατότητα είναι περιορισμένη κυρίως τις βραδινές ώρες, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Ειδικότερα χαρακτηριστική είναι η εικόνα από  περιοχές του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα από τον Άη Γιάννη Κνωσού, την Φορτέτσα και τον Μαραθίτη, οι οποίες είναι «πνιγμένες» κυριολεκτικά στη σκόνη.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις η σκόνη αναμένεται να διατηρείται στην ατμόσφαιρα αλλά σε ανεκτά επίπεδα, τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και τη θερμοκρασία να πέφτει σε πιο φυσιολογικές τιμές για την εποχή, ο Μάρτιος προβλέπεται να συνεχιστεί με ήπιες συνθήκες και αύριο Πέμπτης, 2 Μαρτίου.

Μπορεί λόγω των νοτιοανατολικών ανέμων ο υδράργυρος τις προηγούμενες ημέρες να άγγιξε ακόμη και τους 29 βαθμούς στα δυτικά, ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα προβλέπεται σταδιακή υποχώρηση. Το σκηνικό πάντως θα παραμείνει ήπιο μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News