Κρήτη: Το εθνικό πένθος ανέβαλε την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων - Ανανέωσαν το ραντεβού τους τις επόμενες ημέρες

Κρήτη
Κρήτη: Το εθνικό πένθος ανέβαλε την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων - Ανανέωσαν το ραντεβού τους τις επόμενες ημέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβλήθηκε ουσιαστικά σήμερα η κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που βιώνουν και την παντελή έλλειψη όπως τόνισαν ουσιαστικών μέτρων από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης ακρίβειας
  • Κάλεσμα των κτηνοτρόφων να δώσουν αίμα για τους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη
  • Ανανέωσαν το ραντεβού τους στην σκιά των προβλημάτων του κλάδου
  • Έρχεται σαφάρι αύξησης τιμών μία ανάσα από το Πάσχα
  • Η συγκέντρωση των κτηνοτρόφων έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο, όπου είχαν προγραμματίσει να κάνουν την κινητοποίησή τους οι κτηνοτρόφοι, επί της ουσίας έγινε προκειμένου να διευκρινιστεί ότι λόγω της τραγωδίας της ημέρας και του εθνικού πένθους, η κινητοποίηση αναβάλλεται και νέα ημερομηνία θα οριστεί το επόμενο διάστημα.

    Συμμετέχοντας στο πένθος και εκφράζοντας βαθιά θλίψη κτηνοτρόφοι ζήτησαν από συναδέλφους τους να εκφράσουν έμπρακτα την στήριξη σε όσους δοκιμάζονται από την τραγωδία στα Τέμπη, δίνοντας αίμα σε όσους το χρειάζονται.

    Οι κτηνοτρόφοι πάντως ξεκαθάρισαν ότι η κατάσταση που βιώνουν είναι πρωτόγνωρη, ενώ υπό το βάρος της ακρίβειας πολλοί νέοι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν την εργασία τους.

    Κτηνοτρόφοι που δήλωσαν ότι θα δώσουν νέο «παρών» τις επόμενες ημέρες, κάλεσαν την πολιτεία να δώσει ουσιαστική στήριξη και όχι ημίμετρα όπως τόνισαν που δεν φτάνουν για να καλύψουν ακόμη και ένα μικρό τμήμα των υποχρεώσεων τους.

    Πάντως ενόψει του Πάσχα δήλωσαν ότι η αγορά θα καταγράψει σαφάρι αύξησης τιμών λόγω έλλειψης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων αλλά και κρέατος.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News