Ηράκλειο: Απόφαση του Εφετείου στέλνει στη φυλακή Ηρακλειώτη λυράρη για υπεξαίρεση «μαμούθ»

Κρήτη
Ηράκλειο: Απόφαση του Εφετείου στέλνει στη φυλακή Ηρακλειώτη λυράρη για υπεξαίρεση «μαμούθ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εν λόγω άνδρας κρίθηκε σήμερα Τετάρτη, 1 Μαρτίου ένοχος - και σε δεύτερο βαθμό - για υπόθεση υπεξαίρεσης άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου

Απόφαση η οποία «στέλνει» στη φυλακή διάσημο Κρητικό καλλιτέχνη εξέδωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, 1 Μαρτίου, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο).

Ο εν λόγω άνδρας κρίθηκε σήμερα Τετάρτη ένοχος –και σε δεύτερο βαθμό- για υπόθεση υπεξαίρεσης άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ο καλλιτέχνης κατηγορείτο για πλαστογραφία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε σήμερα ποινή κάθειρξης 8 ετών κι έτσι ο καλλιτέχνης που κρίθηκε τελεσίδικα ένοχος, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης «διατήρησε» ακριβώς την ίδια ποινή που είχε επιβληθεί και πρωτόδικα στον γνωστό καλλιτέχνη.

Πριν από λίγα χρόνια, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 ετών στον κατηγορούμενο.

Ωστόσο, είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του κι έτσι ο κατηγορούμενος παρέμενε εκτός φυλακής ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό η οποία έλαβε χώρα σήμερα.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε χορηγήσει στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας.

Σημειώνεται ότι τα ελαφρυντικά από τον πρώτο βαθμό, «διατηρούνται» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σήμερα, εξάλλου, η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ζήτησε από την Έδρα να του αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του. Εντούτοις, το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε το εν λόγω αίτημα.

Επισημαίνεται ότι  ο καλλιτέχνης δεν εμφανίστηκε σήμερα στη δίκη, αλλά εκπροσωπήθηκε δια της πληρεξουσίου συνηγόρου του.

Το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης υπολογίζεται περίπου στο 1,6 εκατομμύριο ευρώ.

Οι αποδιδόμενες πράξεις είχαν τελεστεί πριν από περισσότερα από 12 χρόνια, οπότε και ο καταδικασθείς ήταν προϊστάμενος τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News