Νέες σαρωτικές έρευνες στο Μαλεβίζι για τον αγνοούμενο Νίκο Αεράκη (vid)

Ηράκλειο
Νέες σαρωτικές έρευνες στο Μαλεβίζι για τον αγνοούμενο Νίκο Αεράκη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μαρτυρία που ανέφερε για την παρουσία περιηγητή κοντά στο μοναστήρι δεν απέφερε καρπούς, εντείνοντας τον πόνο και την αγωνία των συγγενών του

Νέες σαρωτικές έρευνες στην ορεινή περιοχή πάνω από το Παλαιόκαστρο, μέχρι τη Ροδιά και τη Μονή Σαββατιανών στο Μαλεβίζι, ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023 για τον εντοπισμό του 44χρονου αγνοούμενου Νίκου Αεράκη.

Η μαρτυρία που ανέφερε για την παρουσία περιηγητή κοντά στο μοναστήρι δεν απέφερε καρπούς, εντείνοντας τον πόνο και την αγωνία των συγγενών του.

Τα ίχνη του 44χρονου Νίκου Αεράκη, αγνοούνται από την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου και ειδικότερα από την περιοχή του Γαζίου στο Ηράκλειο.

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής με εκπαιδευμένα σκυλιά, drone, δύο άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα που χτενίζουν το ορεινό κομμάτι του Μαλεβιζίου.

Ωστόσο, «επειδή προέκυψε πιο πρόσφατη φωτογραφία του ενηλίκου, το “Χαμόγελο του Παιδιού” προχώρησε στην αναδημοσίευση της εξαφάνισης. Να σας θυμίσουμε ότι έχει ύψος 1,70 μ., είναι αδύνατος, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Αναλυτικότερα, ο Νικόλαος Αεράκης φορούσε λαδί μπουφάν, γκρι παντελόνι, μαύρη μπλούζα και μαύρα αθλητικά παπούτσια. Έφυγε με αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio, χρώματος ασημί, με πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας ΗΙΤ 7923, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Παλαιοκάστρου στην Κρήτη».

Στο μεταξύ, τα προηγούμενα 24ωρα, η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” του Mega βρέθηκε στο Παλαιόκαστρο με τον αδελφό του αγνοούμενου Μάνο Αεράκη.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα ατύχημα που συνέβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου. Είχε βγει με κάποιους φίλους του το προηγούμενο βράδυ, γύρισε να πάρει τσιγάρα και τράκαρε. Χτύπησε σε ένα δέντρο και οι τραυματιοφορείς που τον εντόπισαν είπαν πως βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Πήγαν με το ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο και οι γιατροί ανέφεραν πως υπέστη ένα μετατραυματικό σοκ. Κατέληξε και σε άλλο νοσοκομείο, στο ΠΑΓΝΗ, που εκείνη την ώρα εφημέρευε. Εκεί του έκαναν αξονική εγκεφάλου. Φύγανε μετά για το σπίτι, αλλά εξακολουθούσε να μη νιώθει καλά (...). Ψάχνουμε ποια κατεύθυνση μπορεί να πήρε. Οπότε θα ήθελα να κάνω έκκληση σε όποιον είναι στη γύρω περιοχή, αλλά και σε άλλες, προς την πλευρά του Γαζίου και Αμμουδάρας, να ελέγξουν τυχόν κάμερες που να βλέπουν προς τον δρόμο από την Πέμπτη το βράδυ μέχρι και το Σάββατο (...). Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς του συνέβη. Το σίγουρο είναι ότι βρίσκεται σε σύγχυση. Δυστυχώς, δεν του έδωσαν κάποιο ηρεμιστικό. Θεωρώ ότι μπορεί να κρύβεται κιόλας. Είναι φυσιολάτρης, ήταν συνέχεια στα βουνά. Πιθανόν να έχει πάει σε κάποια ορεινή περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, δε θέλουμε να απορρίψουμε το ενδεχόμενο να βγήκε προς Ηράκλειο. Θα ήθελα να κάνω έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται στην ορεινή περιοχή, σε όσους περιφέρονται ή πάνε κάποια βόλτα, να έχουν τον νου τους κι αν μπορούν να μας ενημερώσουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μάνος Αεράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News